To πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης - Από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αρχίζουν αύριο οι εκδηλώσεις - Στις 10 το πρωί η στρατιωτική παρέλαση.

Σε εορταστικό κλίμα για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, βρίσκεται η χώρα, καθώς από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με υψηλές παρουσίες της 25ης Μαρτίου, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν αύριο με τη στρατιωτική παρέλαση.
Άφιξη πρίγκιπα Καρόλου

Μάλιστα, σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα . Το ζεύγος υποδέχθηκε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ το παρών έδωσε και η Βρετανίδα πρέσβης στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ.

Την ίδια ώρα, οι γαλανόλευκες σημαίες κυματίζουν από άκρη σε άκρη, ωστόσο ο εορτασμος για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 είναι κάπως διαφορετικός εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που δεν θα επιτρέψει στους Έλληνες να χαρούν μεταξύ άλλων και την μεγαλειώδη αυριανή παρέλαση.

Παρόλα αυτά στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδειχτούν οι υψηλοί συμβολισμοί για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Έτσι, ο φετινός εορτασμός θα γίνει με την μεγαλοπρέπεια που απαιτεί η περίσταση τιμώντας του ήρωες του 1821 και παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας σε όλο τον Ελληνισμό, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο οποίος στρέφει τα μάτια του στη χώρα μας.

Οι διακόσιες σημαίες που στήθηκαν σε ειδική εξέδρα στην πλατεία Συντάγματος απέναντι από το «παρτέρι» όπου υπάρχουν οι δυο χρονιές του «1821 και 2021» προκαλούν τον θαυμασμό των περαστικών.

Η εξέδρα όπου θα φιλοξενήσει τους υψηλούς προσκεκλημένους έχει στηθεί μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση η οποία θα μεταδοθεί μέσω του τηλεοπτικού δέκτη σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε οι απανταχού Έλληνες να την απολαύσουν. Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 η Προεδρία της Δημοκρατίας έκανε δώρο στα απόδημα Ελληνόπουλα ψηφιακή ξενάγηση στην Προεδρική Φρουρά. Μάλιστα στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«Φέτος είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που μας έδωσε την ελευθερία μας και μας έκανε ένα κράτος περήφανο και ανεξάρτητο. Γι’ αυτό και φέτος, η παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς βαραίνει διπλά. Κρατούν ζωντανή τη μνήμη όλων των Ελλήνων. Μας θυμίζουν, κάθε ώρα και κάθε στιγμή, τις αξίες για τις οποίες πολεμήσαμε και τις οποίες υπερασπιζόμαστε σε κάθε φάση της εθνικής μας διαδρομής: τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής μας κυριαρχίας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.