Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, την Κυριακή του Θωμά, 15 Απριλίου 2018, προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου οι εκτοπισμένοι της Κοινότητας Πυργάς Αμμοχώστου εόρτασαν την Παναγία την Απαλαίστρα. Η Εκκλησία της Παναγίας Απαλαίστρας είναι στο δρόμο Λευκωσίας-Αμμοχώστου, προτού φθάσουμε στην Πυργά, στα δεξιά προς την κοινότητα Σίντα.

Στο κήρυγμα του Θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα στο γεγονός της ψηλάφησης του Θωμά, οκτώ ημέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού. Ένα γεγονός πολύ σημαντικό για την εξέλιξη και την πορεία της Εκκλησίας μας διά μέσου των αιώνων, που επιβεβαίωσε και διαβεβαίωσε στους Αποστόλους, καταρρίπτοντας κάθε είδους αμφιβολία ότι «Χριστὸς Ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιν ζωὴν χαρισάμενος», δηλαδή, όχι την ακύρωση, αλλά την συνέχιση του έργου της σωτηρίας των ανθρώπων που Αυτός, ως τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος, κήρυττε.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας στην συνέχεια πρόσθεσε, πως η ομολογία του Θωμά, με την χαρακτηριστική φράση «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου», είναι μία ομολογία βαθιάς και ειλικρινούς πίστης στην Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Μία ομολογία που μας καλεί να αναλογιστούμε τα θαυμάσια που μας παρέχει καθημερινά η αγάπη και η πρόνοια του Θεού, ώστε εμείς ως φωτεινές λαμπάδες με εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, να είμαστε ενωμένοι με την πηγή του φωτός και να απωθούμε το οτιδήποτε προσπαθεί να μας χωρίσει και μαζί Του και μεταξύ μας.

Μετά την απόλυση, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνος της Αναστάσεως του Χριστού και της Παναγίας της Απαλαίστρας, κατά την οποία οι πιστοί αντάλλαζαν μεταξύ τους το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, «Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!»

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε κέρασμα και συγκινητική επικοινωνία μεταξύ των χωριανών της Πυργάς της Μεσαορίας στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Τη σύναξη προσφώνησε ο Κοινοτάρχης και μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Πυργάς κ. Αντωνάκης Παπαντωνίου και κατόπιν Χαιρέτισαν ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, και πρόεδρος της επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και εκκλησιαστικός επίτροπος κ. Τάκης Χατζηδημητρίου.

Ήταν μια ακόμη ευκαιρία συναπαντήματος των εκτοπισμένων μας και ιδιαίτερα εκείνων που μένουν στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας.

Ευχαριστούμε το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο της Πυργάς για την καλή συνεργασία, με σκοπό την διατήρηση της μνήμης και της νοσταλγίας της Πυργάς Αμμοχώστου Μεσαορίας.

Κωνσταντίνος Ανδρέου

Για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κοινότητας Πυργάς Αμμοχώστου Μεσαορίας.

Οι εκτοπισμένοι της Πυργάς Αμμοχώστου Μεσαορίας εόρτασαν την Παναγία την Απαλαίστρα

Οι εκτοπισμένοι της Πυργάς Αμμοχώστου Μεσαορίας εόρτασαν την Παναγία την Απαλαίστρα

Οι εκτοπισμένοι της Πυργάς Αμμοχώστου Μεσαορίας εόρτασαν την Παναγία την Απαλαίστρα

Οι εκτοπισμένοι της Πυργάς Αμμοχώστου Μεσαορίας εόρτασαν την Παναγία την Απαλαίστρα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.