Το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018, με κάθε εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και λαμπρότητα, οι εκτοπισμένοι της κωμοπόλεως Λύσης εόρτασαν τη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς.

Του Εσπερινού προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της ενορίας, τον Πρωτ. π. Ανδρέα Ανδρέου και τον Λυσιώτη Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Καπαρή.

Στο κήρυγμά του ο Πανοσιωλογιότατος π. Γρηγόριος μετέφερε σε όλους, και ιδιαίτερα στους Λυσιώτες εκτοπισμένους αδελφούς, τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, Προέδρου των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας. Ακολούθως, ο Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής του Ευαγγελισμού και στη σημασία αυτού του γεγονότος για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Αυτό το μεγάλο Μυστήριο της ενσαρκώσεως του Θεού Λόγου, το οποίο ο Θεός το προεγνώριζε και το προετοίμαζε από αιώνες, ούτε καν οι άγγελοι το γνώριζαν, όπως επίσης μας διδάσκει ένα όμορφο τροπάριο: «Τὸ ἀπ΄ αἰῶνος ἀπόκρυφον, καὶ Ἀγγέλοις ἄγνωστον Μυστήριον‧ διὰ σοῦ Θεοτόκε, τοῖς ἐπί γῆς πεφανέρωται…».

Όλοι οι πιστοί προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας της κατεχόμενης Λύσης, την οποία και λιτάνευσαν πέριξ του ναού.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκαν Μνημόσυνα πάντων των τεθνεώτων Λυσιωτών.

Έπειτα, μίλησε ο Δήμαρχος Λύσης κ. Ανδρέας Καουρής. Παρόντες στον Εσπερινό ήταν και ο πρώην Δήμαρχος κ. Ανδρέας Τοφιάς και ο Λυσιώτης Βουλευτής κ. Νίκος Κέττηρος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού εγκαινιάστηκε η Φιλανθρωπική Αγοράμε λυσιώτικα προϊόντα και κατασκευές που προσφέρθηκαν από εθελοντές.

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Οι εκτοπισμένοι της Λύσης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην προσφυγιά

Οι εκτοπισμένοι της Λύσης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην προσφυγιά

Οι εκτοπισμένοι της Λύσης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην προσφυγιά

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.