Την αντίδραση του Πατριαρχείου Ρουμανίας προκάλεσε η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (CNSU) να επιτρέπει τη συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές μόνο στον τόπο διαμονής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού είναι πολύ υψηλός όταν οι προσκυνητές ταξιδεύουν από τη μία περιοχή στην άλλη με μέσα μεταφοράς, όπως πούλμαν.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείο, Βασίλε Μπανέσκου δήλωσε ότι τα νέα μέτρα των αρχών δικαιολογούνται αποκλειστικά και μόνο από την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των ασθενών με Covid-19: «Από τη σκοπιά της διατήρησης των ανθρωπίνων ελευθεριών, όπως η θρησκευτική ελευθερία, πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υποστηρίζονται από ιατρικούς λόγους με δημόσιο αντίκτυπο πρέπει να ληφθούν με τη μέγιστη διάκριση, ώστε να μην οδηγήσουν σε υποβάθμιση αυτών των ελευθεριών»

«Οι εκκλησίες είναι από τη φύση τους χώροι αξιοπρέπειας, καθαριότητας και τάξης, όχι αναταραχής. Φυσικά, οι αυστηροί κανόνες σχετικά με την υγιεινή, τη χρήση μάσκας και τη διατήρηση των αποστάσεων, πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Κι αυτό έχει γίνει με υποδειγματικό τρόπο σε όλες τις θρησκευτικές λατρείες στη Ρουμανία» υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας συμβάλει τα μέγιστα στην στήριξη των ευπαθών ομάδων εν μέσω πανδημίας, στηρίζοντας όλες τις κυβερνητικές δράσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.