Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος .

«Η Εκκλησία υπάρχει μέσω της Θείας Ευχαριστίας. (…) Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η Θεία Κοινωνία να είναι η πηγή ή αιτία ασθένειας, μόλυνσης και θανάτου. Εάν ο Θεός είναι μαζί μας – και είναι στη Λειτουργία και την Κοινωνία – ποιος θα είναι εναντίον μας; Ως εκ τούτου, η Εκκλησία πιστεύει ότι οι πιστοί, όχι μόνο δεν μπορούν να μολυνθούν μέσω της Θείας Κοινωνίας, αλλά η Θεία Κοινωνία είναι πηγή ζωής και υγείας».

«Έχοντας υπόψη αυτήν την πίστη και την Ορθόδοξη Παράδοση, ως Προκαθήμενος της τοπικής μας Εκκλησίας, πιστεύω ότι οποιαδήποτε εισαγωγή καινοτομίας στην αιώνια πρακτική που σχετίζεται με τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας θα ήταν λάθος».

«Πρόσφατα έστειλα μια έκκληση προς την Τουρκία από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων να βρουν συμβιβαστική λύση για την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του πολιτισμού και της πνευματικής κληρονομιάς όλης της ανθρωπότητας. Φυσικά, οι προτεινόμενες λύσεις πρέπει να σέβονται την πολιτική πραγματικότητα και την κρατική κυριαρχία. Είπα ότι είναι πιθανό αυτή η εκκλησία να παραμείνει μουσείο ή, δεδομένης της ευρυχωρίας και της μνημειακότητάς της, να παρέχει περιστασιακές λατρευτικές υπηρεσίες και για τις δύο θρησκείες. Για εμάς, τους Ορθόδοξους Σέρβους, η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την ψυχή μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.