Η Εκκλησία προετοιμάστηκε από νωρίς για την αντιμετώπιση της κρίσης, πριν ακόμα ληφθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη χώρα.

Σε ολόκληρη τη Ρουμανία οι ενορίες, τα μοναστήρια, οι επίσκοποι και οι αρχιεπίσκοποι βοηθούν ο καθένας με την ιδιότητά του, συντονίζοντας τις προσπάθειες . Παρέχουν πνευματική υποστήριξη και συμβουλευτική, αλλά και ζεστό φαγητό για νοσηλευτές, ιατρούς και σώματα ασφαλείας . Οργανώνουν ομάδες εθελοντών για να βοηθούν τους ηλικιωμένους, τους απόρους και όσους βρίσκονται σε καραντίνα.

Αρκετές Μητροπόλεις αγοράζουν ιατρικό εξοπλισμό για τα τοπικά νοσοκομεία και ενισχύουν τις προσπάθειές τους για συγκέντρωση χρημάτων.
«Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν την αλληλεγγύη της Εκκλησίας προς τους άρρωστους, τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους, αλλά και την ιδιαίτερη εκτίμησή μας απέναντι στους γιατρούς και σε όσους εργάζονται σε νοσοκομεία και άλλα ιατρικά ιδρύματα», αναφέρει το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Η οικονομική και υλική υποστήριξη μέχρι σήμερα της Εκκλησίας ανέρχεται σε περισσότερα από 4 εκατ. λέου
Επίσης, με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου δημιουργήθηκε η πλατφόρμα helpcubucrie.ro για να υποστηρίξει τις εθνικές προσπάθειες στην κρίση COVID-19. Σε αυτήν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε μια συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση μπορεί κανείς να ζητήσει αλλά και να προσφέρει βοήθεια

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.