Σε συνεδρία του συνήλθε στις 28 Ιανουαρίου 2020 στον ενοριακό οίκο του Ναού της Παναγίας Πάντων Θλιβομένων η Χαρά Μόσχας το Εποπτικό Συμβούλιο του Κινεζικού Πατριαρχικού Μετοχίου παρά τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στο Γκολούτβινο.

Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου επικεφαλής της νεοσύστατης Επιτροπής Κηδεμόνων ανέλαβε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Ο Ιεράρχης προσφώνησε τους παρόντες τονίζοντας ότι «ο κοινός στόχος μας είναι να συνδράμουμε στην ανάπτυξη του Κινεζικού Μετοχίου, ώστε να υπάρχει εκεί έντονη εκκλησιαστική ζωή, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε πραγματικό κέντρο αλληλεπιδράσεως με Κινεζική διασπορά κυρίως με όσους μόνιμα ή προσωρινά κατοικεί στο έδαφος της Ρωσίας, αλλά επίσης και εκείνους Ορθοδόξους πιστούς, οι οποίοι μένουν στην Κίνα. Για να γίνει το Μετόχι πράγματι κέντρο αναφοράς των σινολόγων, οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με την Ορθοδοξία», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Προϊστάμενος του Κινεζικού Πατριαρχικού Μετοχίου Πρωθιερέας Ίγκορ Ζούγιεφ ενημέρωσε για τα έργα, που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Μετόχι και απαιτούν τη στήριξη στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια τις προτάσεις τους εισηγήθηκαν όλα τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, τη σύνθεση του οποίου προγραμματίζεται να διευρυνθεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.