Την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, για τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και τους και τους άλλους Εθνομάρτυρες της 9ης Ιουλίου 1821.
Την Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος. Την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019, για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Την Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄.

Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου θα προστούν των πιο πάνω μνημοσύνων στις έδρες τους.

Ειδικά στην πόλη της Λευκωσίας, τα επίσημα μνημόσυνα θα τελεσθούν, ως ακολούθως:

1) Το μνημόσυνο των Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821 θα τελεσθεί στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019. Τούτου θα προστεί η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Έντιμος Υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής. Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο παρακείμενο Μαυσωλείο των Εθνομαρτύρων.

2) Το μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας, θα τελεσθεί τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 και ώρα 8.30 π.μ., στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (Κοιμητήριο Λευκωσίας). Τούτου θα προστεί η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος και οι άλλες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της νήσου. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Κ. Σ. ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον ιερό ναό, θα τελεσθεί από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

3) Το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ., θα ψαλεί στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης παράκληση για την απελευθέρωση της νήσου μας από τον Τούρκο εισβολέα, την επιστροφή όλων των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες και τη διακρίβωση της ζωής όλων των αγνοουμένων μας.

Στη συνέχεια, θα τελεσθεί το επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή.
Τόσο της παράκλησης όσο και του μνημοσύνου θα προστεί η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος, οι άλλες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της νήσου, γονείς και συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων και άλλοι επίσημοι.
Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Έντιμος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

4) Το επίσημο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ θα τελεσθεί την Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 στην Ιερά Μονή Κύκκου, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στον τάφο του Εθνάρχη, στο Θρονί, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.