Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε το πρωί της Τετάρτης 16ης Οκτωβρίου ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου κ. Elias Bou Saab, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο επί διήμερον, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στο νησί μας, κατόπιν πρόσκλησης τού ομολόγου του στην Κύπρο κ. Σάββα Αγγελίδη.

Παρόντες στη συνάντηση πέραν από τον έντιμο υπουργό κ. Αγγελίδη ήταν και η πρέσβειρα τού Λιβάνου στην Κύπρο κ. Claude El Hajal καθώς και αξιωματικοί συνοδοί τού εκ Λιβάνου Υπουργού Άμυνας.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον κ. Bou Saab με ιδιαίτερη ευχαρίστηση αφού, όπως τού δήλωσε, η γειτονική χώρα τού Λιβάνου αποτελεί μία αδελφή χώρα για την Κύπρο και οσάκις παρουσιαστεί κάποια ανάγκη εκατέρωθεν υπάρχει πάντοτε συναντίληψη και αρωγή.

Στο ίδιο πλαίσιο αντιφώνησε κι ο Υπουργός, ο οποίος τόνισε πως η δυναμική παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου είναι αυτή που καθιστά ισχυρή την φωνή της Εκκλησίας της Κύπρου στις μέρες μας, ώστε και οι λοιπές κατά τόπους Εκκλησίες να ενθαρρύνονται στον αγώνα τους για την επιτέλεση του έργου τους.

Στον έντιμο κ. Bou Saab, ο οποίος είναι ορθόδοξος χριστιανός, χάρισε ο Μακαριώτατος μία φιλοτέχνως αγιογραφημένη εικόνα των ιδρυτών τής αποστολικής Εκκλησίας Κύπρου, αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα.

Μετά την αποχώρηση τού Υπουργού Άμυνας του Λιβάνου, τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε ομάδα 80 ατόμων από το Μιλάνο με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο του Μιλάνου Mario Enrico Delpini και τον αρχιεπίσκοπο των Μαρωνιτών της Κύπρου Youssef Soueif.

Τους επισκέπτες εξ Ιταλίας υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος στο Μέγα Συνοδικό όπου είχε την ευκαιρία να τους παρουσιάσει με συντομία την ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου και την αυτοκεφαλία της, η οποία ανάγεται στους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες.

«Η Εκκλησία μας είναι από τις πλέον αρχαιότερες και αμιγώς αποστολική, αφού δύο Απόστολοι την ίδρυσαν, ο Παύλος και ο Βαρνάβας. Στη συνείδηση των κατοίκων του νησιού η Εκκλησία της Κύπρου ήταν πάντοτε αυτοκέφαλη και η κληρονομιά που φέρει στους ώμους του ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπός της είναι πολύ μεγάλη, γεγονός που καθιστά αυτή την θέση ιδιαίτερα ευθυνοφόρα», ήταν μερικά από τα σημεία που έθιξε ο Μακαριώτατος στην ομιλία του.

Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μοίρασε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους επισκέπτες και ακολούθησε δεξίωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.