ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ: Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, εορτάσθηκαν πανηγυρικά και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη στα νησιά της Ι.Μητροπόλεώς Λέρου και Καλύμνου η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την παραμονή το εσπέρας (Τρίτη 29/1), κατόπιν προσκλήσεως του πνευματικού κέντρου «Αι Μούσαι» Καλύμνου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ.κ.Παϊσίου, με την παρουσία ιερού κλήρου, Αρχών, Εκπαιδευτικών της νήσου, και πολλών πιστών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός-θεολόγος κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο πρεσβυτέριο του Ναού, προσεφέρθη τσάϊ και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Το πρωί της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου και Καλύμνου κ.κ.Παϊσίου, με την παρουσία ιερού κλήρου, Αρχών, Εκπαιδευτικών, αντιπροσωπειών των σχολείων της Χώρας με τις σημαίες τους (Δημοτικών και Γυμνασίων), αντιπροσωπείας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου μετά του διοικητού και του επιτελείου, αλλά και πολλών πιστών.

Συγκινητική η στιγμή κατά την οποία τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, έψαλλαν το Τροπάριο των Τριών Ιεραρχών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο πρεσβυτέριο του Ναού, προσεφέρθησαν κατά την παράδοση, λουκουμάδες και καφές, από τον σύλλογο του Ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.