Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 20 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος θα τελέσει Τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην περιοχή Ταμπούρια Τριφυλίας εις μνήμην του Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου Δικαίου-Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά των δυνάμεων του Ιμπραήμ στις 20.5.1825.

Κατά την τέλεση του Τρισαγίου θα τηρηθούν αυστηρώς όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από την πανδημία.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου και ώρα 19:00, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα διοργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η οικονομική συμβολή των Ιερών Μονών στα χρόνια της Επαναστάσεως. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος www.ekklisia1821.gr , καθώς και από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr .

Την Κυριακή 23 Μαΐου, και ώρα 19:00 η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα διοργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η Επανάσταση του 1821 στη Λοκρίδα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος www.ekklisia1821.gr , καθώς και από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr , που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook , Twitter , Instagram , Youtube (@ekklisia1821).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.