ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΣ – Συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι που επλήγησαν από το πέρασμα της φονικής και καταστροφικής κακοκαιρία Daniel, η οποία χτύπησε ιδιαίτερα τις πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας.

Από την πρώτη στιγμή, οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις στάθηκαν δίπλα στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας, συγκεντρώνοντας ήδη πρώτης ανάγκης, ενώ συμπαρίσταται ηθικά και πνευματικά στους αδελφούς μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή.

Όπως ήταν φυσικό, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Έτσι λοιπόν, το χρηματικό ποσό το οποίο αρχικά θα συγκεντρωνόταν από την δισκοφορία των Ιερών Ναών, υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, τελικά θα διατεθεί για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών.

Διαβάστε το Εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου:
«Εν συνεχεία του υπ’ αριθ. πρωτ. 4542/1993/7.9.2023 Συνοδικού Εγκυκλίου Σημειώματος, με θέμα: «Περιαγωγή Δίσκου προς οικονομικήν ενίσχυσιν του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος», Συνοδική Εντολή και Εξουσιοδοτήσει, γνωρίζομεν υμίν ότι λόγω των καταστροφών τας οποίας υπέστη η περιοχή της Θεσσαλίας εκ της κατακλυσμιαίας πλημμυρίδος, η περιαγωγή του ανωτέρω Δίσκου (14ης Σεπτεμβρίου ε.ε.), θα πραγματοποιηθή υπέρ των πλημμυροπαθών αδελφών μας.

Το συλλεγησόμενον ποσόν παρακαλούμεν όπως κατατεθή εις τον υπ’ αριθ. 139/296027-31 Τραπεζικόν Λογαριασμόν της Εκκλησίας ημών παρά τη Εθνική Τραπέζη,

IBAN: GR 9401101390000013929602731

υπό την ένδειξιν «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ», προς ταχίστην αποστολήν αυτού εις τας εχούσας ανάγκην εμπεριστάτους Ιεράς Μητροπόλεις της Θεσσαλίας.

Όθεν, παρακαλείσθε όπως κατά τα ειθισμένα ενημερώσητε την Ιεράν Σύνοδον περί της πραγματοποιηθείσης καταθέσεως, αποστέλλοντες το σχετικόν Γραμμάτιον Καταθέσεως του χρηματικού ποσού της Τραπέζης.

Τέλος, γνωρίζομεν υμίν ότι περί της νέας ημερομηνίας περιαγωγής της Δισκοφορίας υπέρ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλά-δος ενημερωθήσεσθε δι’ Εγκυκλίου Σημειώματος εν ευθέτω χρόνω».

Και η Εκκλησία της Κύπρου στο πλευρό των πλημμυροπαθών
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέτασε με οδύνη το μέγεθος των καταστροφών από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε πλείστες περιοχές της Ελλάδος και απεφάσισε την διεξαγωγή εράνου προς ανακούφισιν των πληγέντων, σ’ όλους τους ναούς της Κύπρου, την προσεχή Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου
Όλοι είμαστε αυτές τις μέρες μάρτυρες του ανείπωτου πόνου και της οδύνης των Ελλήνων αδελφών μας που προήλθε από τη φοβερή τραγωδία, την οποία προκάλεσαν στη Μητέρα Πατρίδα τόσο οι πολυάριθμες πυρκαγιές όσο και οι καταστροφικές πλήμμυρες που έπληξαν κυρίως τη Θεσσαλία.

Οι εικόνες των καταστροφών είναι πράγματι συγκλονιστικές. Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της συμφοράς. Εκτός από τους νεκρούς, τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές, αφού ολόκληρα χωριά, φυτείες και ποιμνιοστάσια, εξαφανίστηκαν.

Από την καταστροφή δεν χάθηκε μόνο η φετινή παραγωγή αλλά καταστράφηκε ολόκληρη η γεωργική και κτηνοτροφική υποδομή της περιοχής, ολόκληρου του Θεσσαλικού κάμπου, η οποία θα χρειαστεί τεράστιες πολυετείς προσπάθειες και έξοδα για να ξαναδημιουργηθεί.

Ομολογουμένως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη εθνική τραγωδία και ένα βαρύτατο εθνικό πένθος. Και, όπως αντιλαμβάνεστε, ως Εκκλησία και ως Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπορούμε, και δεν είναι δυνατό, να σταθούμε αδιάφοροι και απαθείς.

Αντίθετα, έχουμε χριστιανικό, αλλά μαζί και εθνικό χρέος, να επιδείξουμε, για μια ακόμη φορά, την έμπρακτη αγάπη μας προς τη σκληρά δοκιμαζόμενη σήμερα Μητέρα Πατρίδα και να προσφέρουμε την ολόψυχη βοήθεια και συμπαράστασή μας προς τους πληγέντες Έλληνες αδελφούς μας, οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ως εκ τούτου, η Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε, κατά τη Συνεδρία της στις 18 Σεπτεμβρίου, όπως προκηρύξει έρανο για τους πληγέντες, ο οποίος θα διεξαχθεί σε όλους τους ιερούς Ναούς της ελεύθερης Κύπρου, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Δια τούτο και απευθυνόμεθα θερμά προς τα αισθήματα της φιλανθρωπίας όλων σας, όπως συνεισφέρετε από καρδιάς σε αυτόν τον έρανο, του οποίου τα συνολικά έσοδα, μαζί με τις συνεισφορές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων θα αποσταλούν προς ενίσχυση των Ελλήνων αδελφών μας, οι οποίοι τούτες τις ώρες σηκώνουν το βάρος φοβερής τραγωδίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας, για μια ακόμη φορά, θα επιδείξουμε έμπρακτα τα αισθήματα της απέραντης αγάπης μας προς τη Μητέρα Πατρίδα και προς τους πληγέντες, καταθέτοντας πρόθυμα και πλουσιοπάροχα τον οβολό της αγάπης μας στον δίσκο, που θα περιαχθεί σε λίγο.

Ευχόμαστε, όπως ο Θεός ευλογεί εσάς και τους οικείους σας, όπως προστατεύει την Ελλάδα και τον όπου γης Ελληνισμό από κάθε κακό και όπως ενισχύει και στηρίζει όλους τους σκληρά δοκιμαζόμενους από τις καταστροφές.

Ευχέτες προς Κύριον

+ Ο Κύπρου Γεώργιος

και άπαντα τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.