ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Κάθε χρόνο, στις 24 Αυγούστου, η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που μαρτύρησε στην Αλβανία. Στα πιο σκοτεινά χρόνια της δουλείας, ο Άγιος εγκατέλειψε το μοναστήρι όπου εγκαταβίωνε και προσπάθησε με όλη του τη δύναμη να αναζωπυρώσει τις εστίες της ορθόδοξης πίστης, η οποία υπόκειτο στο οθωμανικό σκότος. Η μνήμη του Αγίου Κοσμά τιμάται σε εθνικό επίπεδο στην Αλβανία και όχι μόνο στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά στο Κολικόντασι.

Σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, το πρωί (κυριώνυμο ημέρα της εορτής) τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά στο Κολικόντασι, όπου το καθολικό της Μονής, αλλά και οι χώροι πέριξ αυτού γέμισαν πιστούς.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Απολλωνίας κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας, και κληρικούς της περιοχής, της Αρχιεπισκοπής, άλλων αλβανικών Μητροπόλεων, καθώς και ιερέων από το εξωτερικό.
Τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά και της ιεράς εικόνος του.

Οι εορτασμοί άρχισαν τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, στην όχθη του ποταμού Seman, κοντά στο χωριό Mujalli, στον τόπο όπου ο Άγιος μαρτύρησε από τους Τούρκους. Σε αυτό τον τόπο, από το 2018, υψώνεται ένας μεγάλος ξύλινος σταυρός, ενώπιον του οποίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φιέρ, κ. Νικόλαο.

OPE

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.