Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι αρωγός στο θεάρεστο έργο που επιτελεί ο Οργανισμός «Εστία», έδωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του, στο Gladesville του Σύδνεϋ, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Η «Εστία» είναι ένας Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο οποίος προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Ένα από τα πιο πολύτιμα πετράδια του στέμματος που μου δώρισε η Εκκλησία, είναι η “Εστία”», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας ότι θα βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση των ανθρώπων της, στηρίζοντας το έργο τους με πολλή αγάπη, συμπάθεια και κατανόηση.

Κατά την άφιξή του, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Εστίας», πατέρα Άγγελο Αλιφιεράκη, από μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, από στελέχη, εργαζόμενους και εθελοντές του, καθώς και από τα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του.

«Ύστερα από αρκετό καιρό, αισθανόμαστε ότι από σήμερα θα έχουμε και πάλι Πατέρα πνευματικό, που θα μας στηρίζει και θα μας ενδυναμώνει με τις ευλογίες του, τη συμπαράστασή του και την αγάπη του στη δύσκολη πορεία μας. Η αγάπη σας έχει αιχμαλωτίσει όλη την Αυστραλία και εμάς εδώ όλως ιδιαιτέρως», τόνισε στο καλωσόρισμά του ο πατήρ Άγγελος. Προσέφερε δε στον Αρχιεπίσκοπο αναμνηστικά δώρα, στα οποία περιλαμβάνονταν ένα καταστατικό του Οργανισμού και η πρώτη έγκριση επιχορήγησής του, την οποία μάλιστα είχε παραλάβει από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Bob Carr, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού επαίνεσε το έργο των ανθρώπων της «Εστίας», τους έδωσε την ευχή και την ευλογία του, ώστε να υλοποιήσουν με επιτυχία όσα προγραμματίζουν για το μέλλον. Θέλησε, επίσης, να μοιραστεί μαζί τους την αγωνία του για το σοβαρό πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών και αποκάλυψε τη σκέψη του για ίδρυση Κέντρου απεξάρτησης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και στο Σύδνεϋ. Ανέθεσε, μάλιστα, τη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής στον πατέρα Άγγελο, εκτιμώντας ότι είναι το καταλληλότερο πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.