Στο φλέγον ζήτημα της επιδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και Ειρήνη» του τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία-24» ο Μητροπ. Ιλαρίων τόνισε ότι το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνάντηση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και αποφασίστηκε ότι αν το πρόβλημα αγγίξει τη Ρωσία τότε, θα υπάρξει αντίδραση σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές.
Υπογράμμισε πάντως, ότι οι ρωσικές ενορίες σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας έχουν ήδη λάβει οδηγίες από τις τοπικές αρχές, και έχουν κλείσει, ενώ οι ιερές ακολουθίες δεν τελούνται.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, ο Ρώσος Ιεράρχης τόνισε ότι πιστεύει πώς δεν μπορεί να μεταδοθεί κανένας ιός και καμία ασθένεια μέσα από το μυστήριο.
«Αλλά αν πρόκειται για ορισμένες απαγορεύσεις ή συστάσεις που θα υποχρεωθούμε να ακολουθήσουμε, τότε δεν αποκλείω τη δυνατότητα, για παράδειγμα, σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθούν κουτάλια μίας χρήσης για της Θεία Κοινωνία» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει ήδη σε περιπτώσεις όπου ένας ιερέας επισκέπτεται σοβαρά άρρωστο άτομο με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα στο νοσοκομείο.

Κληθείς να απαντήσει αν θα κλείσουν εκκλησίες, είπε οτι «μέχρι στιγμής δεν εξετάζουμε μια τέτοια επιλογή, εκτός από τόπους όπου έχουν ήδη προκύψει προβλήματα και όπου απαιτείται επείγουσα δράση».
«Φυσικά, η Εκκλησία θα ανταποκριθεί στα αιτήματα που θα υποβάλουν οι αρμόδιες κρατικές δομές» υπογράμμισε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.