Αναπόσπαστο κομμάτι της ποιμαντικής ευθύνης της Εκκλησίας είναι η κατηχητική δραστηριότητά της. Η Κατήχηση είναι ο τρόπος με τον οποίο διαδίδεται και στερεώνεται ο λόγος του Ευαγγελίου μέσα στην κοινωνία. Η ανάγνωση της παραβολής του Σπορέως, η οποία διαβάστηκε σήμερα, σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη των κατηχητικών και εν γένει ιεραποστολικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας μας.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της οποίες έχει επιβάλει φέτος η πανδημία του κορωνοϊου δεν στάθηκαν εμπόδιο για την οργάνωση του κατηχητικού και ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας. Υπεύθυνα οι Ιερές Μητροπόλεις οργανώνουν τις καθιερωμένες δραστηριότητές όπως, τα Κατηχητικά Σχολεία, τους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής, τα Εσπερινά Κηρύγματα, τις Σχολές Γονέων και τις Συναντήσεις νέων ζευγαριών, με βάση τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που επιβάλλει η Πολιτεία για την προστασία της υγείας όλων μας, δηλαδή τη χρήση μάσκας στο πρόσωπο, τη τήρηση των αποστάσεων, τον αερισμό και την απολύμανση των χώρων κ.ο.κ.

Ιδιαίτερα σημαντικός θα είναι φέτος ο ρόλος των κατηχητικών σχολείων καθώς το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με τις ενορίες και τις Μητροπόλεις να διοργανώνουν διάφορες επετειακές εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές παιδιά και νέους.

Κάλεσμα από τις Ιερές Μητροπόλεις για συμμετοχή στο κατηχητικό έργο
Κάλεσμα για συμμετοχή στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας απευθύνει με μήνυμά του για την έναρξη του νέου κατηχητικού – ιεραποστολικού έτους 2020 – 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σημειώνοντας «πως είναι ευθύνη όλων μας η πνευματική αγωγή και θωράκιση των παιδιών μας».

«Η διδασκαλία του Λόγου του Θεού όχι μόνο δεν παρέλκει στον καιρό της πανδημίας, αλλά αντίθετα είναι περισσότερο από άλλοτε αναγκαία και σημαντική. Δεν μπορούμε να ζήσουμε και να αντέξουμε χωρίς πνευματική τροφή», τονίζει ο Σεβασμιώτατος, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην οικογένεια η οποία όπως υπογραμμίζει «δεν παύει να παραμένει στο κέντρο της ποιμαντικής μας φροντίδας. Σε κάθε ενορία οι Σχολές Γονέων και οι συνάξεις οικογενειών είναι στήριγμα για τον αγώνα της σύγχρονης χριστιανικής οικογένειας, που τόσο δοκιμάζεται».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.