Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο σχεδιασμό της Πολιτείας για επέκταση της υφιστάμενης δομής προσφύγων στο Φυλάκιο του Έβρου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

“Το θέμα της εγκατάστασης και επέκτασης των δομών δεν αφορά μόνο την Ορεστιάδα και τον Έβρο, αλλά ολόκληρη την ακριτική Θράκη” τόνισε κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα την Παρασκευή, 12η Μαρτίου ε.έ., ο κ. Δαμασκηνός, εκπροσωπώντας και τους άλλους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Θράκης, τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός επανέλαβε την ήδη από μήνες εκφρασμένη άποψη των τεσσάρων Μητροπολιτών, οι οποίοι ζητούν σταθερά από την Πολιτεία να μη γίνει καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών στο Φυλάκιο του Έβρου και καμία δημιουργία νέας. Τόνισε, δε, ξανά τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Θράκη και υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης του αγώνα με ενότητα.

“Αυτή η επιμονή μας καρποφόρησε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμασκηνός. “Δεν έχουμε λοιπόν άλλο, παρά να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας παντού, προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.