Εθελοντικές αιμοδοσίες, ενίσχυση των συσσιτίων, συστράτευση εθελοντών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, αλλά και ο εξοπλισμός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που έχουν αναλάβει τον τελευταίο καιρό οι κατά τόπους Μητροπόλεις διευρύνοντας το φιλανθρωπικό τους έργο στην δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας.

Η Εκκλησία στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας, παρά τις έντονες επικρίσεις και τις βολές που δέχεται, στηρίζοντας ηθικά, πνευματικά αλλά και υλικά την κοινωνία. Και στο μεγάλο αυτό έργο προσφοράς και αλληλεγγύης συμβάλλουν όλοι: από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, μέχρι τους Μητροπολίτες αλλά και τους Κληρικούς. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι και τις δικές τους δυνάμεις στηρίζει το ποίμνιο, αυτές τις ώρες της δοκιμασίας.

Η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ανακοίνωσε την προσφορά 50.000 ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση, κυρίως για τις ανάγκες των αστέγων.

Η Ιερά Σύνοδος, από την πλευρά της κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενη Τετάρτης συζήτησε εκτενώς το θέμα της προσφοράς βοηθείας προς τους πάσχοντες και προς τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας και σε κεντρικό επίπεδο, διότι αυτή ήδη πραγματοποιείται και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να προσφέρει άμεσα το ποσό των 150.000 ευρώ, ενώ αναθέτει στην Διοικούσα Επιτροπή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) την ευθύνη να έλθει σε επικοινωνία με τους υπευθύνους Δημοσίους Φορείς Παροχής Υγείας, προκειμένου η Εκκλησία της Ελλάδος να ενισχύσει περαιτέρω αυτόν τον τομέα

Τα μέλη της ΔΙΣ αποφάσισαν να καταβάλουν ως δωρεά ένα μισθό προκειμένου να κατατεθεί για τις ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία, ενώ καλεί να πράξουν το ίδιο και οι άλλοι Ιεράρχες, πράγμα που έχει αρχίσει ήδη να γίνεται.

Επίσης, την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Στην διάρκεια της συζήτησης συμφώνησαν ότι θα συνεργαστούν ακόμα πιο συστηματικά σε ένα ευρύ φάσμα συγκεκριμένων δράσεων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως οι άποροι, οι άστεγοι, οι τοξικοεξαρτημένοι αλλά και γενικότερα όσοι πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και χρειάζονται υλική και ηθική βοήθεια και συμπαράσταση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.