«Ορισμένοι μας κατηγόρησαν ότι κοινωνήσαμε τους πιστούς με τον τρόπο που το κάνει η Εκκλησία μας εδώ και δυο χιλιάδες και πλέον χρόνια.

Θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάσαμε τους κανόνες προστασίας που έχει επιβάλει η πολιτεία. Αυτό λοιπόν, δηλώνουμε πως είναι ψέμα. Η πολιτεία δεν επέβαλε μέτρα για την τέλεση και το περιεχόμενο της Θείας Λειτουργίας, ούτε απαγόρευσε στους πιστούς να κοινωνούν.

Αυτό άλλωστε δεν μπορεί να επιβληθεί από κανένα διότι αφορά την λειτουργική τάξη της Εκκλησίας. Συνεπώς είναι εσωτερικό ζήτημα. Οι πιστοί δεν προσέρχονται να λάβουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού κατόπιν πίεσης, αλλά όταν είναι πνευματικά προετοιμασμένη και πάντα με τη δική τους θέληση. Συνεπώς αυτά είναι κακόβουλα τεχνάσματα ανθρώπων που δεν έχουν καμία πραγματική σχέση με την Εκκλησία.

Εμείς από την πλευρά μας συνιστούμε για ακόμη μια φορά στους πιστούς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που έχει ορίσει η πολιτεία. Στους Ιερούς Ναούς μας άλλωστε ισχύει η συνάθροιση έως πέντε ατόμων με την αυστηρή τήρηση της απαραίτητης απόστασης μεταξύ των πιστών».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.