ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΛΗΣΙΑ!

«Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σχετικά με τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Αντιδράσεις στον χώρο της Ιεραρχίας προκάλεσε η άποψη που εξέφρασε δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.
Έντονες αντιδράσεις

«Εκφράζει μια άποψη, δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας», ανέφερε, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Γεώργιος Κωνσταντίνου.

«Πόσοι άνθρωποι σε σώματα που είναι συνοδικά εκφράζουν διάφορες απόψεις. Ό,τι αποφασίζει η Εκκλησία και βγάζει προς τα έξω, αυτή είναι η θέση της. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω την γνώμη κάποιου άλλου και ιδίως του Αρχιεπισκόπου, είναι η δική του θέση. Είναι μια δήλωση ενός από τους μητροπολίτες της Εκκλησίας, του πρώτου, του προέδρου της Ιεράς Συνόδου. Υπήρξαν και άλλοι μητροπολίτες που είπαν ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι τιμωρητική απέναντι στα παιδιά».

«Η δική μας γνώμη, αν ζητηθεί από την ιεραρχία, θα κατατεθεί εκεί, όχι δημόσια γιατί δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο και η σύγχυση είναι το χειρότερο πράγμα της εποχής μας. (…) Δεν μπορεί να ζητάει ο κόσμος να αποδεχτεί την άποψη μιας μερίδας και εδώ τη θέση της Εκκλησίας να την αρνηθεί η Εκκλησία που την έχει 2.000 χρόνια. Η Εκκλησία δεν έχει άποψη, έχει διδασκαλία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι απαντώντας στην αποστροφή του Αρχιεπισκόπου, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έκανε λόγο για προσωπική του άποψη.

«Πρόκειται για προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου που δεν εκφράζει την ιεραρχία», τόνισε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.