Καταλυτικό ρόλο στην οργάνωση και παροχή βοήθειας στην κοινωνία παίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, μέσω της πλατφόρμας «Βοηθώντας με Χαρά» που άνοιξε το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

«Το Βοηθώντας με Χαρά» είναι κάτι παραπάνω από μια πλατφόρμα. Είναι η κινητήριος δύναμη που κάνει την κραυγή της βοήθειας να φτάσει ακριβώς εκείνους που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν με χαρά» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να έρθουν σε επαφή όσοι χρειάζονται βοήθεια με όσους προσφέρουν βοήθεια.

Μέσω αυτής λαμβάνονται τα αιτήματα για στήριξη και κατευθύνονται στα αρμόδια πρόσωπα σε επίπεδο Μητροπόλεων ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και να δίνεται ταχύτερη λύση.
Σύμφωνα με τον κοινωνικό φιλανθρωπικό τομέα του Ρουμανικού Πατριαρχείου είναι πολλοί οι άνθρωποι που προσφέρονται να βοηθήσουν στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ιερείς, ψυχοθεραπευτές, φοιτητές, και διάφορες άλλες ειδικότητες
Η συγκεκριμένη στήριξη συνίσταται τόσο στην παροχή συμβουλών, στην υποστήριξη και στην πρώτη ψυχολογική βοήθεια, καθώς και σε δωρεές σε χρήμα ή στην εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.