Παρατηρώντας τις φωτογραφίες από τις ορκωμοσίες των δύο κυβερνήσεων καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Πρόκειται ξεκάθαρα για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Συγκίνηση, αλλά και αμηχανία, επικράτησε κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο, την οποία παρακολούθησαν και οι στενοί συγγενείς των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Χθες το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε ψαλμωδίες. Η παρουσία του κλήρου ήταν έντονη, με έξι κληρικούς και επικεφαλής τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

Μετά από αρκετά χρόνια οι Έλληνες πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αντιπροσώπους τους να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο και όχι με το λεγόμενο πολιτικό όρκο.

Θετικό αντίκτυπο στην Εκκλησία είχαν οι πρώτες δηλώσεις της νέας Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως που έθεσε υψηλά στην ατζέντα το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών και δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει από νέα βάση το διάλογο για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.

Θα ακολουθήσει νέος γύρος επαφών με την αντιπροσωπεία της Ιεραρχίας από τις ερχόμενες εβδομάδες.

Είναι φανερό πως πλεον έχουμε μια κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας δείχνουν σεβασμό στην Εκκλησία και την Ορθόδοξη Πίστη.

Όλα αυτά βεβαίως μένει να κριθούν.

 

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.