Το ιερό λείψανο του προστάτου της κωμοπόλεως της Δαδιάς, αγίου Νικολάου, υπεδέχθη ο οικείος Μητροπολίτης, την Κυριακή 19 Μαΐου ε.ε., το εσπέρας εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, όπου φυλάσσεται, επί τη εορτή της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του θαυματουργού αγίου εκ των Μύρων της Λυκίας εις το Μπάρι της Ιταλίας, τον 11ο αιώνα, γεγονός το οποίο συνεδέθη με σωρεία θαυμάτων.

Μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων, που εγένετο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επισημειών ότι «οι άγιοι της πίστεώς μας σήκωσαν το Σταυρό του Χριστού και είναι μάρτυρες του Αναστημένου Σώματος Του, δια τούτο και τα ιερά λείψανά τους με τη Χάρη του Θεού έχουν την ιδιαιτερότητα να μυροβλίζουν και να θαυματουργούν ή να παραμένουν άφθαρτα.

Ο Χριστός ενοικεί στους αγίους, ως μέλη του Σώματός Του. Ο σκοπός της Εκκλησίας ως Σώματος Χριστού είναι να κάνει τον άνθρωπο άγιο. Με τα μυστήρια και την ασκητική της αγωγή οδηγεί τον άνθρωπο στην θέωση και τον αγιασμό. Η Εκκλησία είναι εργαστήρι αγιότητος».


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.