«Η Εκκλησία μορφώνει και διαμορφώνει χαρακτήρες που τους χρειαζόμαστε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των εγκαινίων των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων στην Βαρυμπόμπη.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο προϊστάμενος του ναού π. Σπυρίδων Ράπτης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, κλήρο και λαό και αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή των εκπαιδευτηρίων, ενώ εκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στήριξη και στην βοήθεια του Αρχιεπισκόπου και του Πρωτουγγέλου. Μίλησε, επισης, για το ήθος που το σχολείο προσέφερε στους μαθητές.

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος μοιράστηκε τον δισταγμό που είχε στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, αλλά και στην εμπιστοσύνη που έδειξε στον π. Σπυρίδωνα.

Μίλησε για το σημαντικο έργο που επιτελείται στα εκπαιδευτηρια της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια.

Σε άλλο σημείο του λόγου του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε οτι πρέπει να συνδυάζεται η άνωθεν Σοφία με την Σοφία των γραμμάτων, ώστε να δημιουργούνται χαρισματικοί άνθρωποι ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αυξάνουν τα τάλαντα τους και να μην τα κρατάνε για τον εαυτό τους, διότι αυτο ειναι αίρεση, αλλα να τα προσφέρουν στους άλλους ανθρώπους.

Ολόκληρωνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε οτι η Εκκλησία μορφώνει και διαμορφώνει χαρακτήρες που τους χρειαζόμαστε, ενώ ευχήθηκε να βρεθούν και άλλες ενορίες που θα δημιουργήσουν αντίστοιχες δομές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.