Στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βόρειο Λονδίνο εόρτασε η Κυπριακή Παροικία την μεγάλη Θεομητορική εορτή του Αυγούστου.

Των εορτασμών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων καί Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο οποίος καί εχοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό καί προέστη του αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, οι ιερείς του Ναού καί λοιποί ιερείς καί διακόνοι του Λονδίνου.

Παρέστησαν ο αποχωρών Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ευρυπίδης Ευρυβιάδης, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι Τοπικές Αρχές, Προέδροι Κοινοτήτων καθώς ο πιστός λαός ο οποίος γέμισε ασφυκτικά τον Ναό μέχρι έξω.
Τόσο στον Μέγα Εσπερινό, όσο καί στην Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο.

“Ήρθαμε σαν μία οικογένεια να τιμήσουμε το πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας. Ήρθαμε να την τιμήσουμε όχι μόνο με ύμνους καί τροπάρια, αλλά περισσότερο με αγάπη. Πλημμυρίζει ο Ναός από την αγάπη του λαού, γιατί κάθε χριστιανός βλέπει την Μητέρα του Κυρίου σαν την δική του, προσωπική του μητέρα.

Η Εκκλησία μας καλεί στον δρόμο της μετανοίας καί της αγάπης. Καί να ακούσουμε όχι μόνο τον λόγο του Κυρίου, αλλά περισσότερο να τον πράξουμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων στον πατρικό του λόγο που απηύθυνε στην Θεία Λειτουργία μαζί με τις πατρικές του ευχές γιά την εορτή.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας καί κατόπιν ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο στα πλήθη που ανυπομονούσαν να λάβουν τη ευχή του, να του μιλήσουν καί να τον γνωρίσουν από κοντά.
Ακολούθησε Κοινοτικό πανηγύρι στους χώρους του Ναού, με σουβλάκια, λουκουμάδες καί διάφορα παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.