«Ο Ιησούς διδάσκει τους μαθητές και όλους όσοι πιστεύουν σε Αυτόν, όταν δοκιμάζονται να έχουν ισχυρή πίστη, να διατηρούν επαφή με τον Χριστό μέσω συνεχούς προσευχής» ανέφερε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι την ώρα που δοκιμαζόμαστε θα πρέπει να έρθουμε πιο κοντά με τον Θεό μέσω της μετάνοιας και της προσευχής.

Αναφερόμενος στο Ευαγγέλιο της Ημέρας, σύμφωνα με το οποίο ο Ιησούς περπάτησε στην θάλασσα εν μέσω καταιγίδας, τόνισε ότι είναι πρόκειται για ένα μάθημα πνευματικής ανάπτυξης των μαθητών του Ιησού. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η διαδικασία της πνευματικής ανάπτυξης λαμβάνει χώρα όχι μόνο μέσω υπέροχων πραγμάτων και όμορφων διδασκαλιών, αλλά και μέσω των «δοκιμασιών της ζωής» που ωριμάζουν τους ανθρώπους και τους κάνουν «πιο υπεύθυνους και μαχητές».

Ο Πατριάρχης εξήγησε επίσης τον συμβολισμό του πλοίου:

«Αυτό το πλοίο αντιπροσωπεύει την Εκκλησία σε δύσκολες καταστάσεις στην ιστορία: κατά τη διάρκεια διωγμών, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας των αιρέσεων. Αντιπροσωπεύει επίσης την ψυχή του χριστιανού που βρίσκεται σε έναν πνευματικό αγώνα ενάντια στα εγωιστικά πάθη, μέσα από τις με δοκιμασίες της ζωής».

«Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι ο πρώτος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο Θεός», είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, προσθέτοντας ότι «χωρίς τη βοήθεια του Θεού οι καταιγίδες δεν θα υποχωρήσουν».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.