ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ – Μια εγκάρδια και ουσιαστική συζήτηση είχαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, μετά την επίσημη τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Καθηγητή του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Βλάσιου Φειδά, την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Μια συζήτηση που αφορούσε τον ρόλο και την προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον ρόλο του Πανεπιστημίου, τους φοιτητές ως εκπροσώπους του μέλλοντος αλλά και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ να δηλώνει την ετοιμότητα και διάθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών να βοηθήσει με εκπαιδευτικά προγράμματα την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προτείνει από τη μεριά του τη συμμετοχή φοιτητών του ΕΚΠΑ στα προσκυνήματα που συχνά οργανώνει στην Καππαδοκία, τον Πόντο και όπου αλλού βρίσκονται ερειπωμένες εκκλησίες που μαρτυρούν την παρουσία του Ελληνισμού.

Τόσο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισαν ότι στις σημερινές συνθήκες, με την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, υπάρχει ανάγκη να δοθεί έμφαση στην βιοηθική, την δεοντολογία και μια βαθύτερη πνευματικότητα. Ουσιαστικά, να τονιστεί ότι πέρα από τη γνώση και την πληροφορία, υπάρχει και η αλήθεια και γι’ αυτό χρειάζεται να μεταλαμπαδευτούν στους φοιτητές οι αναγκαίες διαχρονικές αξίες.

Ταυτόχρονα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στα πρόσωπα των φοιτητών βλέπει ουσιαστικά το μέλλον της Εκκλησίας, της κοινωνίας και της ανθρωπότητας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.