Με μία απόφαση η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης, αλλά και ικανοποίηση στους κόλπους της Εκκλησίας και των Θεολόγων το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον φάκελο σπουδών για τα Θρησκευτικά (που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση).

Το υπουργείο Παιδείας καλείται τώρα να προβεί σε μια σειρά αλλαγών και μάλιστα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «θα μελετήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου ακολούθως να επανεξετάσει εξαρχής το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών των Θρησκευτικών και για την τροποποίηση της δήλωσης απαλλαγής από αυτό»

Άρα οι αλλαγές θα αφορούν σε δύο κατευθύνσεις: Αφενός προς την κατεύθυνση αλλαγών στο πρόγραμμα σπουδών και αφετέρου ως προς τον τρόπο με τον οποίον θα λαμβάνει ένας μαθητής απαλλαγή από το μάθημα.

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως καλείται αφενός να διαχειρισθεί το θέμα επιστημονικά και θεσμικά, ενώ παράλληλα προσανατολίζεται στη σύσταση επιτροπών που θα υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις και θα έχουν επαφές και την Εκκλησία.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να κάνει την πρότασή της με σεβασμό απέναντι στην Εκκλησία και στη συνέχεια να προχωρήσει σε διάλογο μαζί της . Και αυτό γιατί όποια απόφαση πάρει θα έχει και συμβολική σημασία για ολόκληρη την κοινωνία .

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.