Στους Αγίους Θεοδώρους και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστάτησε χθες στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος.

Ο άγιος Κεγχρεών στον λόγο του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην παραβολή των Δέκα Παρθένων και στην ένωση της «νύμφης» ψυχής με τον Νυμφίο της Χριστό.

Η Εκκλησία καλεί τους Πιστούς να συνοδοιπορήσουν προς τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού. Καλούμεθα, επομένως, όλοι μέσα από τον προσωπικό αγώνα μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας, να νικήσουμε τα πάθη μας, να μη μας καταλάβει ο ύπνος της ραθυμίας, αλλά εν εγρηγόρσει και με προσευχή να εργαζόμεθα τα έργα της σωτηρίας.

Να εφαρμόζουμε τις Ευαγγελικές εντολές και μέσα από τα έργα της ευποιίας να συντηρείται η φλόγα της Πίστεως και με αυτή την φλόγα, με «αναμμένες τις λαμπάδες μας», να αξιωθούμε να συναντήσουμε τον Νυμφίο Χριστό. Τέλος, απηύθυνε ευχές εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε ο ίδιος στους Ιερείς και στους συπροσευξάμενους Πιστούς «Καλή Ανάσταση»!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.