Τις ευπαθείς ομάδες σε Ίμβρο και Τένεδο , ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους στηρίζει η τοπική Εκκλησία, σε συνεργασία με τα παιδιά του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου, που εδρεύει στο ορεινό χωριό Αγρίδια της Ίμβρου.

Δεδομένου ότι στην Τουρκία απαγορεύεται η κυκλοφορία ατόμων άνω των 65 ετών, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των ρωμαίικων χωριών αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στην εξεύρεση τροφίμων.

Λίγες ημέρες μετά την άφιξή του στην Ίμβρο, περίπου στις 25 Μαρτίου, ο νέος μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, κ. Κύριλλος, έστειλε πακέτα με τρόφιμα στον καθένα από τους ηλικιωμένους Ρωμιούς και στα δύο νησιά. Σε αυτήν την προσπάθεια συνέβαλαν οι ορθόδοξες χριστιανικές ενορίες των χωριών των δύο νησιών αλλά και οι μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου, που παρέλαβαν και μοίρασαν τα πακέτα στους ηλικιωμένους. Σημειώνεται, ότι πακέτα με τρόφιμα έστειλε στους ηλικιωμένους Ρωμιούς της Ίμβρου, όπως και σε όλους τους ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού, και ο Τούρκος έπαρχος.

Με πρωτοβουλία του νέου μητροπολίτη, η Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου προχώρησε στη δωρεά 10.000 τουρκικών λιρών στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ίμβρου για την αγορά τροφίμων για τον τοπικό πληθυσμό, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Επίσης, η Μητρόπολη Ίμβρου δώρισε 5.000 τουρκικές λίρες στο κοινωνικό παντοπωλείο της Τενέδου και 5.000 τουρκικές λίρες εστάλησαν στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην Κωνσταντινούπολη. Χρηματικά ποσά στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας απεστάλησαν και από τις υπόλοιπες Ρωμαίικες Κοινότητες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.