«Η δραστική παρέμβαση ορισμένων πρεσβειών και ορισμένων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη δημόσια και πνευματική μας ζωή είναι ζήτημα σοβαρής ανησυχίας και απαράδεκτη για την Εκκλησία και τους πολίτες μας ενέργεια και πιστεύουμε ότι αποτελεί κατάχρηση της εξουσίας τους», τονίζει σε ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Γεωργίας με αφορμή το αίτημα-έκκληση που είχε απευθύνει στους αρμοδίους και σε πρεσβείες προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το λεγόμενο «Tυφλίδα Pride».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση το αίτημα όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά υπήρξαν και έντονες πιέσεις στη χώρα ώστε να μην ματαιωθεί.
«Ελπίζαμε ότι δεν θα αγνοούσαν την επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας, αλλά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν δείξει σαφώς την έντονη πίεση που ασκείται στη χώρα», αναφέρει το Πατριαρχείο και συμπληρώνει «δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι ο στόχος του «Υπερηφάνεια» είναι να διαδώσει έναν διεστραμμένο τρόπο ζωής που βλάπτει τη συνείδηση ​​της νέας γενιάς και των επόμενων γενεών».

«Αυτή η δράση προκαλεί ένταση και αναταραχή στους ανθρώπους μας, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή τη θρησκεία τους, και η ευθύνη για όλα αυτά ανήκει στους διοργανωτές και τους υποστηρικτές αυτών των δραστηριοτήτων. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες της χώρας να μην ακολουθήσουν τις εσκεμμένες προκλήσεις, και προκειμένου η ειρηνική διαμαρτυρία των ανθρώπων να μην μετατραπεί σε βίαια αντιπαράθεση, ας συγκεντρωθούμε στην εκκλησία Kashveti του Αγίου Γεωργίου στις 5 Ιουλίου, στις 5 μ.μ. και να δείξουμε στον κόσμο ότι υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας και ότι κάθε προσπάθεια εκφυλισμού του λαού μας είναι απολύτως απαράδεκτη για εμάς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.