Στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα και στον έντονο προβληματισμό που υπάρχει, ότι τα περιοριστικά μέτρα στους ιερούς ναούς ενδέχεται να διατηρηθούν έως τότε, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους ιερείς και Μητροπολίτες μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με τη συμμετοχή των πιστών και προετοιμάζουμε, αν χρειαστεί, συστάσεις αναφορικά με το τι θα πράξουμε την Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές θα έρθουν ως προτάσεις, ώστε το ποίμνιό μας να μην αισθάνεται απόλυτα αποκομμένο από τις Ιερές Ακολουθίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μίλησε επίσης και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ιερέας σήμερα, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.
«Έχουμε λάβει έκτακτα μέτρα. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε ότι η Εκκλησία εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τους τέσσερις τοίχους ενός ναού. Τελούμε τη Θεία Λειτουργία για τη σωτηρία του κόσμου, κι η λειτουργία αυτή είναι απαραίτητο να τελεστεί ανεξαρτήτως αν θα μεταδοθεί ζωντανά ή όχι» ανέφερε και τόνισε και κάλεσε τους ιερείς να είναι πολύ προσεκτικοί σε θέματα ζωντανής μετάδοσης και να προσέχουν την ποιότητα της εικόνας και του ήχου.
«Θυμηθείτε, η Θεία Υπηρεσία δεν είναι επίδειξη. Οι πιστοί θα προσεύχονται και θα ψάλλουν, θα ανάβουν κεριά και θα θυμιάζουν, θα προσκυνούν εικόνες μέσα στα σπίτια τους» υπογράμμισε και τόνισε: «Κατά τη διάρκεια του περιορισμού, είναι μια ευκαιρία για τους πιστούς να αναζωογονήσουν την πνευματική τους ζωή στο πλαίσιο των σπιτιών τους, να κάνουν πραγματικότητα την κατ ‘οίκον εκκλησία, την Εκκλησία στο σπίτι, και αυτό είναι σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα μέσα από μια δυσμενή κατάσταση».
«Να είστε πρότυπο Ιερέα: Ρωτήστε τους πιστούς σας για τις ανάγκες τους, ζητήστε τους τα ονόματα για να προσεύχεστε για αυτούς. Οι ενορίτες σας πρέπει να γνωρίζουν ότι τους τιμάτε προσωπικά Χρειάζονται να επικοινωνείτε μαζί τους τακτικά. Επικοινωνήστε μαζί τους με όλους τους τρόπους: Από το παραδοσιακό τηλέφωνο, έως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και με τηλεδιάσκεψη. Κάνετε επισκέψεις στο σπίτι και φέρνετε τη Θεία Κοινωνία σε αυτούς που το ζητούν. Αλλά λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία σας και την υγεία των πιστών σας. Γνωρίζουμε ότι η Αγία Ευχαριστία, όπως έγραψε το Οικουμενικό Πατριαρχείο μόλις πριν από δύο εβδομάδες σε επίσημο ανακοινωθέν, είναι το «αντίδοτο του θανάτου» και επιβεβαιώνουμε ότι το Άγιον Σώμα και το Πολύτιμο Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι η πηγή της αιώνιας ζωής. Και επιβεβαιώνουμε ότι δεν είναι ένας φορέας για οποιαδήποτε ασθένεια»
Τέλος, τους κάλεσε να λαμβάνουν πρωτοβουλίες έξω από συμβατικά τους καθήκοντα για να προσφέρουν στην κοινωνία και να τονώσουν το ηθικό του ποιμνίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.