Εξ αφορμής των προσφάτων δεινών των πυρκαγιών, οι οποίες έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Λακωνία, καθώς και άλλες περιοχές της Πατρίδας μας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, κατά την ολοκλήρωση της Συνεδρίασής της, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης αισθήματα συμπάθειας και παραμυθίας προς τον ευσεβή ελληνικό λαό, εξαιρέτως δε προς τους πληγέντες από την φοβερή αυτή καταστροφή.

Συγκεκριμένα, η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε για την ανακούφιση των πυροπλήκτων τη συγκέντρωση και διάθεση πόρων Της υπέρ ενισχύσεως αυτών. Επίσης, εξέφρασε και τις θερμές Της ευχαριστίες προς τους Μακαριωτάτους Πατριάρχες Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, Σερβίας κ.κ. Πορφύριο και Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ καθώς και τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα όπως και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Φιλλανδίας κ. Λέοντα, για τις επιστολές συμπαραστάσεως αυτών σχετικώς με τις εν Ελλάδι πυρκαγιές.

Εκ παραλλήλου, η Δ.Ι.Σ. εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της προς τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού, των Σωμάτων Ασφαλείας, του φιλοχρίστου Στρατού, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και προς όλους γενικώς τους εθελοντές, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι με πνεύμα αυτοθυσίας και συναντιλήψεως ευρέθησαν από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα των πυρκαϊών για να παράσχουν κάθε βοήθεια, ευχόμενη να έχουν την παρά του Θεού ενίσχυση και ευλογία στη ζωή και τα καλά τους έργα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.