«Δεν είναι μόνο οι δήμοι, είναι και η Εκκλησία που δίνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό συσσιτίων κάθε μέρα» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διοργάνωση Ka-Business με θέμα «Κοινωνική ευθύνη και επιχειρηματικότητα».

Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι την εποχή των μνημονίων, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Στην ίδια διοργάνωση μίλησε και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, αναλύοντας το ρόλο του κράτους και των φορέων σε ζητήματα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο και των φορέων στην προσπάθεια για την ανακούφιση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει το κοινωνικό έργο των εθελοντικών οργανώσεων και της Εκκλησίας στα χρόνια της κρίσης. Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως η οποία «διανέμει στις ενορίες της 8.500 συσσίτια καθημερινά» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.