Για το μήνυμα της εορτής των Θεοφανείων μίλησε χθες σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας λ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα νοήματα της εορτής των Φώτων και καθώς σε λειτουργικής φύσεως ζητήματα, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα πιστών. Ο Μητροπολίτης ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

«Η Εκκλησία είναι σε επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους και ενημερώνεται για την εξέλιξη της πανδημίας» απάντησε σε ερώτηση για το αν η Εκκλησία θα πρέπει να συστήσει μια επιτροπή διαλόγου με την επιστημονική κοινότητα.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να έχει λόγο για το ζήτημα του εμβολίου ο πνευματικός, ο Σεβασμιώτατος απάντησε, πως «για το εμβόλιο θα πρέπει ο πιστός να ρωτάει τον γιατρό του», τονίζοντας πως ο ρόλος του πνευματικού είναι να κάνει το πνευματικό εμβόλιο οδηγώντας το πνευματικό του τέκνο στη βίωση των μυστηρίων της Εκκλησίας μας.

Τέλος, ρωτήθηκε και για το ζήτημα που προέκυψε με το άνοιγμα των ναών την ημέρα των Θεοφανείων και τα όσα ειπώθηκαν για τη στάση που κράτησε η Εκκλησία. Τόνισε πως «η Εκκλησία δεν έκανε κανένα αντάρτικο. Έπραξε το αυτονόητο. Καθώς δεν μπορούν οι πιστοί να απέχουν από τις μεγάλες Δεσποτικές εορτές από την Εκκλησία» ενώ υπογράμμισε πως για να υπάρξουν λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν χρειάζεται διάλογος, αλλά ο διάλογος πρέπει να γίνεται και από τις δυο πλευρές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.