«Η Εκκλησία χάνει τη δύναμή της όταν παύει να διακηρύσσει τη δικαιοσύνη του Θεού» δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του χθες Κυριακή 2 Αυγούστου.

«Στα παλαιότερα χρόνια, όταν υπήρχαν διώξεις εναντίον της Εκκλησίας, πολλοί φοβόντουσαν να κηρύξουν, πήγαιναν πολύ μακριά, στις ερήμους, στις κατακόμβες, ώστε ο λόγος τους να μην προκαλεί την οργή των διωκτών τους. Σε άλλες εποχές, ήταν επιφυλακτικοί να πουν την αλήθεια του Θεού, επειδή δεν συνέπιπτε με την κοινή γνώμη», τόνισε. Επίσης, απήθυνε έκκληση προς το ποίμνιό του να μην πιστεύει τις φήμες που διαδίδονται αναφορικά με την περιουσιακή κατάσταση τόσο τη δική του όσο και άλλων Ιεραρχών.

«Όταν διαβάζετε αυτά τα φρικτά πράγματα για τον Πατριάρχη, για τους Ιεράρχες, για τους Ιερείς, παρακαλώ να θυμάστε ότι ότι συνήθως δεν υπάρχει ούτε μια ρανίδα αλήθειας σε αυτά. Όλα αυτά έχουν στόχο να θέσουν σε στόχο κίνδυνο αυτούς που διακηρύσσουν την αλήθεια του Θεού έτσι ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να τους ακούνε και τους εμπιστεύονται».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.