Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

«Εάν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της άμβλωσης, ο πληθυσμός μας θα αυξανόταν πολύ σημαντικά», «Η άμβλωση συνεχίζει να παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, και αυτή είναι μια μεγάλη τραγωδία για τη χώρα μας, για ολόκληρο τον πληθυσμό μας».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι, πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν λίγοι μοναχοί σε σύγκριση με τον συνολικό πληθυσμό, επομένως, το γεγονός ότι κάποιος επιλέγει έναν μοναστικό τρόπο ζωής για να αφιερώσει όλη του τη δύναμη για να υπηρετήσει τον Θεό και τους ανθρώπους, που υπηρετούν την Εκκλησία, δεν μπορεί να επηρεάσει δημογραφικές στατιστικές.

«Αλλά αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν άμβλωση διαπράττουν έγκλημα», από την άποψη της Εκκλησίας, κάθε άμβλωση είναι δολοφονία, και όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι γι ‘αυτό – τόσο η γυναίκα, εάν συμφώνησε, όσο και ο άντρας, εάν επηρέασε την απόφαση της γυναίκας, αλλά και ο γιατρός που την πραγματοποίησε.

Η Εκκλησία αντιτάχθηκε σταθερά στη δολοφονία αγέννητων παιδιών και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των αμβλώσεων.

«Ελπίζω πραγματικά ότι η συνείδηση ​​ότι η άμβλωση είναι ένα απαράδεκτο και τερατώδες έγκλημα θα αναπτυχθεί στην κοινωνία μας»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.