Στην οικογένεια αφιερώνει το έτος 2020 το πολύπαθο Πατριαρχείο Αντιοχείας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου τον περασμένο Οκτώβριο.

Πριν λίγες ημέρες, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ποιμαντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος με την κωδική ονομασία «Οικογένεια – Η χαρά της ζωής».

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις χωρίζονται σε πέντε θεματικές ενότητες που αφορούν: την θεολογική προσέγγιση του γάμου, τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογένεια, το ρόλο της Εκκλησίας έναντι των ηθικών ζητημάτων, το ρόλο της οικογένεια στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, τέλος, τη διανομή υλικού με ποιμαντικό περιεχόμενο.

«Η οικογένεια είναι η καρδιά και ο πυρήνας της κοινωνίας. Αποτελεί τον βασικό πυλώνα της χριστιανικής ζωής»αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, ενώ σε άλλο σημείο, η Εκκλησία της Αντιόχειας, απευθύνει κάλεσμα στα παιδιά της » να συμμετάσχουν εποικοδομητικά σε αυτήν την προσπάθεια και να αγωνιστούν για την δίκαια αυτή προσπάθεια για το καλό της κοινωνίας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.