Την Εκκλησία βρίσκουν ως αποκούμπι και τελευταία τους καταφυγή χιλιάδες άνθρωποι οι οποίο τα τελευταία χρόνια τόσο λόγο της οικονομικής κρίσης όσο και την πανδημίας στη συνέχεια βρέθηκαν χωρίς εργασία ή σε αναστολή εργασίας.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Μπορεί σταδιακά να επιστρέφουμε στην κανονικότητα λόγω και της άρσης σημαντικού αριθμού μέτρων που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για την ανάσχεση της πανδημίας και τη διασπορά του κορωνοϊού, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες υγειονομικοί οι οποίο έχουν τεθεί σε αναστολή καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας αντιδρώντας για την παράταση του μέτρου μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2022. Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ζητούν την παρέμβασή του στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημά τους που έχει οδηγήσει όπως σημειώνουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους στην οικονομική ανέχεια.

Την ίδια ώρα στην επαρχία Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμοδίους για την ανεργία που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα οδηγώντας σε απόγνωση εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Τελευταίο αποκούμπι τους η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος
Ως τελευταίο αποκούμπι τους θεωρούν την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο οι απεργοί πείνας υγειονομικοί οι οποίο διαμαρτύρονται για τη μη άρση του μέτρου της αναστολής που έχουν τεθεί εδώ και 8 μήνες καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

“Θέλουμε να ζητήσουμε να δημοσιοποιήσετε το θέμα μας και να παρέμβετε προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει λύση στην ομηρεία και το δράμα 7.000 υγειονομικών και των οικογενειών αυτών που κυριολεκτικά πένονται. Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές, είμαστε υγειονομικοί που προστατέψαμε τον εαυτό μας πριν την έλευση του εμβολίου, γνωρίζουμε να λαμβάνουμε μέσα προστασίας και ζητάμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας με τις ίδιες προϋποθέσεις που εργάζονται οι 10.000 συνάδελφοί μας, οι οποίοι στην ουσία είναι ανεμβολίαστοι, αφού αρνήθηκαν να κάνουν την τρίτη δόση. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε με τέτοια βαναυσότητα όταν μάλιστα ουδέν παράνομο έχουμε πράξει επειδή αρνούμαστε την υποχρεωτικότητα σε ιατρική πράξη. Είμαστε κατά οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας και υπέρ του αυτεξουσίου, που ο ίδιος ο Θεός και ο Χριστός μας αναγνώρισε, αφού σε ουδένα επέβαλε να Τον ακολουθήσει. Ούτε ο Χριστός δίδαξε υποχρεωτικότητα ούτε η Εκκλησία την επέβαλε στο ποίμνιό της!”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι τέσσερεις υπογράφοντες υγειονομικοί την ανοιχτοί επιστολή την οποία απέστειλαν τη Δευτέρα 11 Απριλίου.

Οι υγειονομικοί ζητούν από τον Μακαριώτατο σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αρνηθεί να τον δεχτεί για το συγκριμένο ζήτημα να προβεί ο ίδιος σε δήλωση υπέρ τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους. “Σας παρακαλούμε και πάλι για την Παρέμβασή σας στον Πρωθυπουργό προκειμένου να επανέλθουμε στις θέσεις μας. Αν αρνηθεί, παρακαλούμε να κάνετε Δήλωση υπέρ της επαναφοράς μας στην εργασία, να αποστείλετε εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις να βοηθήσουν τους υγειονομικούς σε αναστολή και να χορηγήσετε οικονομική βοήθεια προς όλα τα μέλη μας που είναι εξαθλιωμένα χωρίς εργασία 8 μήνες(όπως πράττετε με οιονδήποτε άλλον αναξιοπαθούντα που χρήζει βοηθείας)”.

Τέλος τον καλούν να τους επισκεφθεί ο ίδιος έξω από το Υπουργείο Υγείας γιατί, σύμφωνα με τους ίδιους, “ο συμβολισμός θα είναι μεγάλος και θα αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Εκκλησία και στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων και στην άμβλυνση των διαφορών”.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την ανεργία
Μια ανακοίνωση για τον αντίκτυπο που έχει (και) στην Μητρόπολη η ανεργία στην περιοχή των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της, που το τελευταίο διάστημα δέχεται αλλεπάλληλα αιτήματα και κλήσεις.

Ο Σεβασμιώτατος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θλίβεται καθώς οι θέσεις εργασίας στην Ιερά Μητρόπολη έχουν καλυφθεί και η γύρω περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, αναφέρει πως εάν προκύψουν νέες θέσεις, αυτές θα προκηρυχθούν, ενώ εύχεται να αντιμετωπιστούν με ευαισθησία οι άνεργοι νέοι από την πολιτεία.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότερο πυκνώνει η προσέλευση συνανθρώπων μας, νέων κυρίως, στην Ιερά Μητρόπολη, οι οποίοι επισκέπτονται τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, προκειμένου να του εκφράσουν την αγωνία και την επιθυμία τους για την εξεύρεση εργασίας στις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως, ή όπου αλλού θα μπορούσε να παρέμβει η Ιερά Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος με συνοχή καρδίας εκφράζοντας την προσωπική του αγωνία, την κατανόηση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ακούει με προσοχή το πρόβλημά τους, εκφράζει την αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράστασή του, όπου υπάρχει δυνατότητα προς τούτο, όμως παράλληλα θλίβεται, καθώς οι εργασιακές θέσεις στις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως έχουν ήδη καλυφθεί, ενώ, δυστυχώς, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυνατότητες για την απορρόφηση των ανέργων στο εργασιακό περιβάλλον της περιοχής μας, λόγω της μεγάλης ανεργίας.

Η Ιερά Μητρόπολή μας, ωστόσο, ενημερώνει ότι, εάν στο μέλλον προκύψουν θέσεις εργασίας στις δομές της, αυτές θα προκηρυχθούν και θα εξεταστούν ανάλογα με την περίπτωση οι ήδη υπάρχουσες αιτήσεις. Εύχεται δε να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό οι νέοι άνθρωποι, όχι μόνο γιατί διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για εργασία, αλλά και, κυρίως, γιατί αποτελούν την σπονδυλική στήλη του κοινωνικού σώματος και το μέλλον του τόπου μας!”

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.