Με τις ευλογίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αλλά και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρο, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η συνάντηση δέκα Ορθοδόξων Οργανώσεων με θέμα την στήριξη των αστέγων.

Η διήμερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για κοινωνικά θέματα.

«Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καλούμαστε να αγαπάμε τους γείτονές μας, δίνοντας τροφή στους πεινασμένους, ρούχα σε όσους δεν έχουν, αλλά και να επισκεπτόμαστε όσους βρίσκονται στην φυλακή» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνάντηση.
Προστίθεται ωστόσο ότι κάθε προσφορά πρέπει να γίνεται διακριτικά και με γνώμονα την αναγνώριση της αξίας και της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου.
«Αναγνωρίζουμε ότι όλοι είμαστε πνευματικά άστεγοι που έχουμε ανάγκη από τον Χριστό. Πέρα από ένα φυσικό σπίτι, κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από ένα πνευματικό, ψυχικό, σωματικό και συναισθηματικό καταφύγιο», τονίζουν.

Η Πανορθόδοξη ομάδα αποφάσισε να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης μία φορά το μήνα για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής πανορθόδοξης συνεργασίας στον τομέα προστασίας των αστέγων.

Καλούν επίσης, οποιαδήποτε Ορθόδοξη οργάνωση επιθυμεί να συνδράμει σε αυτή την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με το [email protected]

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.