Ο Προσκυνηματικός Ιερός Ναός Αγίου Λουκά του Ιατρού Ναυπλίου (Θέση Κριθαράκι – Λευκάκια), είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 7.30 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Επίσης, τελείται καθημερινά σε αυτόν θεία Λειτουργία με το ακόλουθο πρόγραμμα: Δευτέρα έως Σάββατο από τις 7.30 έως τις 9.30 π.μ. και την Κυριακή από τις 7.30 έως τις 10.00 π.μ.

Επιπλέον, στον Ιερό Ναό τελείται εσπερινός και Ιερά παράκληση του Αγίου Λουκά, κάθε Τετάρτη από 01 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου στις 5.00 μ.μ. και από 01 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ.. Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα την ίδια ώρα.

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας

Γεννήθηκε στο Κέρτς της Κριμαίας. Σπούδασε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου και αφιερώθηκε στην υπηρεσία του πάσχοντος ανθρώπου. Το 1920 εκλέγεται καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης στην έδρα της τοπογραφικής Ανατομίας και Χειρουργικής. ημοσιεύσε σημαντικότατες επιστημονικές μελέτες και απέσπασε τα ανώτερα κρατικά βραβεία.

Το 1921 χειροτονείται Ιερέας και αργότερα Επίσκοπος. Έζησε συνολικά 11 χρόνια στις φυλακές και εξορίες για το λόγο του Θεού και για τη μαρτυρία Ιησού Χριστού. Στις 11 Ιουνίου 1961 εκοιμήθη εν Κυρίω στη Συμφερούπολη, έχοντας υπηρετήσει με αυταπάρνηση το λαό του Θεού ως Αρχιεπίσκοπος και ιατρός. Το 1966 ανακηρύχθηκε Άγιος .

Η μνήμη του εορτάζεται στις 11 Ιουνίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.