Ξεσπά ο Γιώργος Καπουτζίδης για την πολιτική ορθότητα: «Την ξεστομίζετε στις εκπομπές σαν να είναι βρισιά. Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πάρα πολλές ιδιότητες και εκφέρουν άποψη, η οποία συνήθως είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook».

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στον Κώστα Τσουρό και την κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Μεταξύ άλλων, δε, ο δημοφιλής δημιουργός μίλησε τόσο για την χρήση της πολιτικής ορθότητας όσο και την συζήτηση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με αφορά να μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Προσπαθούμε τις διακρίσεις που υπάρχουν μέσα σε μια κοινωνία τις εξομαλύνουμε και να μην υπάρχουν. Οποιοδήποτε παιδί έχει μεγαλώσει κάτω από το καθεστώς μιας διάκρισης, όποια κι αν είναι αυτή, φυσικά και έχει περάσει δύσκολα και έχει αδικηθεί. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι ότι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολα και έχουν ζήσει υπό το καθεστώς μιας διάκρισης, μιλάνε προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η διάκριση. Αυτό γίνεται και δεν πρέπει να το φοβηθούμε».

«Σας ακούω πολλές φορές στις εκπομπές που λέτε την φράση πολιτική ορθότητα και την ξεστομίζετε σαν να είναι βρισιά. Δεν είναι βρισιά και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε. Η πολιτική ορθότητα έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερόμαστε καλύτερα ο ένας στον άλλον. Δεν φτάνουμε στο άλλο άκρο αν την χρησιμοποιούμε σωστά. Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο και άλλοι άνθρωποι την χρησιμοποιούν σωστά, άλλοι δεν την χρησιμοποιούν σωστά. Θέλω να πιστεύω πως εγώ την χρησιμοποιώ σωστά. Δηλαδή όταν κάνω κάποιο λάθος ζητά συγγνώμη και αν κάποιος κάνει ένα λάθος, δεν θα πω «ο Τσουρός είπε αυτό, κάντε του cancel». Δεν το έχω κάνει ποτέ».

«Από εκεί και πέρα όμως ότι έχω δει δηλώσεις που είναι εξαιρετικά λανθασμένες και τρομακτικές, φυσικά και έχω δει και έχω φρίξει. Όταν κάποιος έχει θεσμικό ρόλο, πρέπει να προσέχει πάρα πολύ τι λέει. Το να πει κάποιος παρουσιαστής ή πανελίστας ή ηθοποιός ή δημοσιογράφος κάτι στραβό, εντάξει. Αν έχεις όμως πολιτικό ή θεσμικό ρόλο, πρέπει να είσαι φοβερά προσεκτικός».

«Φυσικά και είναι ώρα να γίνει η συζήτηση για τους γάμους των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα, δεν το συζητάμε. Είναι πολύ προβληματικό ότι λέει κάποιος κάτι και λένε πως «ναι, είπε την άποψη του». Η άποψη όμως πρέπει να εμπεριέχει γνώση. Εάν δεν γνωρίζεις αυτό για το οποίο μιλάς, η άποψη σου είναι από κούφια έως ανίσχυρη και ασήμαντη. Για να έχεις γνώση, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα τους. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, πως τα μεγαλώνουν. Μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους, γνώρισε τους, γνώρισε και μίλα με αυτά τα παιδιά και θα δεις με τι πρότυπα μεγαλώνουν».

«Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πάρα πολλές ιδιότητες και εκφέρουν άποψη, η οποία συνήθως είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και είναι άνθρωποι που δεν έχουν πάει ούτε μια φορά να δουν μια οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ με τους γονείς και δεν έχουν δει ποτέ το παιδί. Μου φαίνεται αδιανόητο και όταν το κάνει και πολιτικός, μου φαίνεται επικίνδυνο» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Γιώργος Καπουτζίδης στην ψυχαγωγική εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού.

Αν θέλει ας ψηφίσει “όχι”, αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Μιλάω με σιγουριά γιατί έχω μία γνώση που δεν είχα. Έχω γνωρίσει αυτές τις οικογένειες. Δεν έγιναν γονείς επειδή ο παππούς θέλει εγγονάκια! Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει. Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας. Αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες, το πρόβλημα που θεωρείς ότι θα έχουν, το έχουν αντιμετωπίσει φτιάχνοντας ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους».

«Τι πιο απλό για τον γάμο των ομόφυλων; Θα παντρευτεί αυτός που θέλει να παντρευτεί. Όπως όλοι οι στρέιτ δεν παντρεύονται, ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πώς θα κάνει τη ζωή του. Εσένα τι σε κόφτει; Λένε για την πυρηνική οικογένεια, ότι κινδύνευσε. Θα ήθελα να ξέρω αν κινδύνευσε σε άλλες χώρες μετά το σύμφωνο συμβίωσης. Μάθαμε τίποτα, πώς κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;», συμπλήρωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Λέγανε όλοι ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι “παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας”. Από τι να κινδυνεύει ο γάμος; Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές», τόνισε κλείνοντας το θέμα για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης απηύθυνε έκκληση μέσω του MEGA στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας: «Όλοι σας που σκέφτεστε να πάτε στη Βουλή και να ψηφίσετε, πριν το κάνετε αυτό δείτε τους και μιλήστε μαζί τους. Θέλω να κάνω και έκκληση στον πρωθυπουργό. Ας τους καλέσει αυτούς τους γονείς και αυτά τα παιδιά. Θα δει ωραίους γονείς και καλοαναθρεμμένα παιδιά. Ας τους καλέσει».

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για τις τηλεοπτικές του επιτυχίες,

«Δεν έχω ποτέ σιγουριά, είμαι πάντοτε επιφυλακτικός, προσεκτικός και είμαι πάντοτε με χαμηλά το κεφάλι. Αν είχα αυτή την αντίληψη, μετά το «Παρά πέντε» θα καθόμουν να γράψω κι άλλο έργο. Μου πήρε 7 χρόνια να βρω το θάρρος ότι έχω να πω κάτι που να είναι σημαντικό και θα το πω.

Μετά την επιτυχία του «Παρά πέντε» ένιωσα ότι πρέπει να μου δουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη. Ήταν η πιο κουραστική περίοδος της ζωής μου. Ήμουν εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά. Ένιωσα ότι πρέπει να αναμετρηθώ με αυτό που είχα κάνει και αυτό είναι λάθος, δεν χρειάζεται να μετριέσαι με τίποτα. Τώρα ξέρω δεν υπάρχει περίπτωση να αναμετρηθείς, πως αυτό που έγινε με το «Παρά πέντε» δεν γίνεται, τι να βγει που να κάνει 66%;», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κάνω καμία παρουσίαση στην τηλεόραση. Η μόνη πρόταση που θέλω να κάνω είναι την εκπομπή που κάναμε για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων να την κάνουμε για τους αθλητές των Παραολυμπιακών», πρόσθεσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.