Με την καθιερωμένη εορτή λήξης και με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου και η δεύτερη περίοδος της φιλοξενίας μαθητών των Ενοριακών Παιδικών και Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων Ιεράπετρας.

Ειδκότερα, τα παιδιά τραγούδησαν τον «Σπίνο» και «Άγιε μου Γιώργη αφέντη μου κι αφέντη καβαλάρη», καθώς και παραδοσιακά κρητικά τραγούδα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Στη συνέχεια παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την απαγόρεσυη χρήσης αλκοόλ κατά την οδήγηση και τέλος χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς αλλά και σύγχρονους χορούς, με τη συνοδεία των μουσικών οργάνων, αναδεικνύοντας το σχετικό ταλέντο τους.

Η εκδήλωση, που συμμετείχαν περίπου εξήντα αγόρια-μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων και των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων, ολοκληρώθηκε με την προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο Κληρικό π. Ιωάννη Τράκο και την Πρεσβυτέρα του Ασπασία, τον π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκη και την Πρεσβυτέρα του Μαρία Φρυσαλάκη, όλους τους συντελεστές και εθελοντές, αλλά και τους γονείς που εμπιστεύονται στην Εκκλησία τα παιδιά τους, σε αυτή τη «πνευματική κυψέλη στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας του Βρυωμένου, που από το 1400 μ.Χ. στέκει όρθιο και μας θυμίζει την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό μας».

Όπως τόνεσε ο Σεβ. κ. Κύριλλος: «τα παιδιά ίσως εδώ να στερούνται κάποιες υποδομές, αλλά υπερτερούν σε αγάπη που τους παρέχεται από το περίσσευμα της καρδίας.

Οι ημέρες αυτές είναι μέρες πνευματικής προόδου, αληθινής αναψυχής και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, μακριά από τα τεχνολογικά μέσα και τα κινητά τηλέφωνα. Επίσης τους δίδεται η δυνατότητα να αναδείξουν τα ειδικά χαρίσματα, τις δεξιότητες και τα τάλαντα που έχουν κρυμμένα μέσα τους, να ζήσουν κάτι διαφορετικό, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες μέσα από την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την αγάπη».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και τα παρότρυνε να σέβονται και να ακούν τους γονείς τους, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται και πασχίζουν, προκειμένου αυτά να επιτύχουν στη ζωή τους και να γίνουν καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας. Ακόμα, τους ευχήθηκε να κάνουν στη ζωή τους αυτό που η καρδιά τους ορίζει, και να είναι ο Θεός πάντοτε μαζί τους.

Τέλος, απονεμήθηκαν τα βραβεία των διαφόρων διαγωνισμών στους νικητές και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος έδωσε τις πατρικές ευχές του σε όλα τα παιδιά, στα οποία μοίρασε παγωτά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως και γονείς, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την ευκαιρία που έδωσε και φέτος στα παιδιά τους να επισκεπτούν και να φιλοξενηθούν στο ιστορικό αυτό μοναστήρι περνώντας από ένα «ταχύρρυθμο Κατηχητικό Σχολείο» και ολοκληρώνοντας τη σχολική χρονιά που πέρασε και τη συμμετοχή τους στις Συνάξεις της Ενορίας τους με ωφέλιμες εμπειρίες μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, συναρπαστικών παιχνιδιών, ψυχαγωγίας και ομαδικής ζωής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.