Οι ευχές των Ορθοδόξων της Αλβανίας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας, κάθε χρόνο, την ημέρα μνήμης, 22 Ιανουαρίου, του αγίου Αναστασίου του Πέρσου, έσπευδαν στον καθεδρικό ναό «Ανάσταση» Τιράνων και εύχονταν από κοντά στον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και του προσέφεραν λουλούδια και δώρα ως έκφραση των ευχαριστιών και της αγάπης τους προς το πρόσωπό του, αλλά και της αναγνώρισης του πολύτιμου και πολύπλευρου έργου του, που επέφερε σημαντικές αλλαγές στη γειτονική χώρα.

Εφέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, αυτή η διαδικασία δεν έγινε.

Ωστόσο οι εγκάρδιες ευχές τους, διατυπωμένες με θέρμη και ειλικρίνεια, εκφράστηκαν κατά εκατοντάδες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταγράφουμε ορισμένες, τις πιο χαρακτηριστικές, από αυτές.

«Έτη πολλά στον Αρχιεπίσκοπο της καρδιάς μας, στον Ποιμενάρχη της προσφοράς, των έργων, της αγάπης και της ειρηνικής συνύπαρξης».

«Χρόνια πολλά Μακαριώτατε, με υγεία! Πάντα άξιος για το μεγάλο έργο σας, το λόγο του Θεού, της αγάπης και της ειρήνης, που κηρύσσετε πάντα με την ταπεινότητα που σας διακατέχει!»

«Αγαπημένε μας Προκαθήμενε της Ορθοδοξίας στην Αλβανία να έχετε υγεία και ευτυχία. Η καλοσύνη σας χαρακτηρίζει.. Είναι ένα όμορφο συναίσθημα να βοηθάτε τους Αλβανούς και την Εκκλησία μας…».

«Μακροζωία και ευλογία Θεού για πάντα. Η ευγνωμοσύνη και ο σεβασμός μας για σας διαρκής».

«Χρόνια πολλά πατέρα και ηγέτη μας…».

«Είστε ο Φύλακας Άγγελος μας! Υγεία και μακροζωία Αρχιεπίσκοπε μας!».

«Να χαίρεστε το όνομά σας. Ο παντοδύναμος θεός να σας δίνει δύναμη, σοφία και κάθε ευλογία στη μεγάλη αποστολή σας στη γη».

«Να χαίρεστε το όνομά σας Αρχιεπίσκοπε μας, μακροζωία σας ευχόμαστε, υγεία και ευτυχία, ώστε να συνεχίζετε το άγιο έργο σας προς όφελος της Ορθόδοξης κοινότητας και όλων των Αλβανών».

«Ο Θεός έστειλε έναν άγγελο στην Αλβανία. Χρόνια πολλά Αρχιεπίσκοπέ μας και ευχαριστούμε για όλα τα καλά, που έκανες και κάνεις για μας».

«Να χαίρεστε το όνομά σας. Οι κόποι σας καρποφορούν…».

«Χρόνια πολλά και καλά! Προσευχόμαστε να σας έχουμε στην Εκκλησία μας όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Έτη πολλά και σας ευχαριστούμε για το ιερό δώρο που μας κάνατε, να ξαναναστήσετε την πίστη μας».

ευχές Ορθοδόξων Αλβανίας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

ευχές Ορθοδόξων στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

ευχές Ορθοδόξων Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

ευχές Ορθοδόξων Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

ευχές Ορθοδόξων Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος 2021

Η αποδοχή πλέον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου από την αλβανική κοινωνία είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Και αυτό γιατί ο λαός έχει αντιληφθεί ότι σαλπίζει τον παιάνα της αγάπης και της ειρήνης στην Αλβανία, με τον προσωπικό του αγώνα και με σκληρές προσπάθειες και με παθήματα για την αναστήλωση της πίστης και της ανθρωπιάς.

Έναν αγώνα δυναμικό και αποτελεσματικό, ενάντια στα σκοτάδια της άγνοιας της Αλήθειας του Θεού, ενάντια στα σκοτάδια του φανατισμού, με σκοπό την επικράτηση του Φωτός Του.

Εργάζεται με ζήλο, για να κερδίσει και να κατακτήσει ο αγαπισμός τις ψυχές των ανθρώπων.

Και αυτό σε μια εποχή, που ο κόσμος ψάχνει, καθώς η ίδια η ζωή και η κοινωνία έχει εξασθενήσει σημαντικά, κάτι αγνότερο, ανώτερο και αγιότερο.

Και σ’ αυτό στοχεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Τα άτομα να μπορούν να αναπνεύσουν έναν αέρα διαφορετικό, αμόλυντο, να αποτοξινωθούν από τις αναθυμιάσεις και να αναζωογονηθούν και να ενδυναμωθούν με την ανακαινιστική πνοή της θείας παρουσίας.

ευχές Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος 2021

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος 2021

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος 2021 ευχές

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος 2021

πάτερ Ηλίας Μάκος

Διαβάστε επίσης σχετικά στο Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου Αναστασίου: «Επί 30 χρόνια που δεν ήταν εύκολα με στηρίζει η προσευχή η αγάπη και η συνεργασία σας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.