Με τη συμμετοχήν ελαχίστων πιστών, λόγω της ισχύος καθολικής απαγορεύσεως κυκλοφορίας καθ’ έκαστον Σάββατον και Κυριακήν, μόνον όσων είχον άδειαν εξόδου, και τηρουμένων των απαραιτήτων υγιειονομικών πρωτοκόλλων, ετελέσθησαν αι Ιεραί Ακολουθίαι της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών εις τον Ι. Ναόν Αγ. Φωτεινής Σμύρνης, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. κ. Βαρθολομαίου, τόσον εις τους Μέγαν (το απόγευμα του Σαββάτου), και Κατανυκτικόν (το απόγευμα της Κυριακής) Εσπερινούς, όσον και εις τον Όρθρον και την Θείαν Λειτουργίαν, την Κυριακήν Πρωίαν.

Απευθυνόμενος διαδικτυακώς εις τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος εκάλεσεν αυτά να «ανέλθωμεν από κοινού εις τα Ιεροσόλυμα. Τα νοητά. Εις αυτά που ο καθείς ητοίμασεν.

Ή μήπως δεν ητοίμασε διά των πράξεών του; Να μη μείνωμεν εις το επιπόλαιον Ωσαννά, η, ο μη γένοιτο, να αναφωνήσωμεν το εμπαθές σταυρωθήτω.

Αλλά με ρωμαλέον φρόνημα να ακολουθήσωμεν τας Μυροφόρους Γυναίκας λίαν πρωί της μιάς Σαββάτων, εις το κε(αι)νον μνημείον, με την ελπίδα ότι αγωνιζόμεθα δι’ αληθές Πάσχα, Πάσχα εκ του παλαιού εις τον νέον άνθρωπον, τον εν Χω Αναστάντι».

Ενώ, μετά τον τελευταίον Κατανυκτικόν Εσπερινόν εξέφρασε προς αυτά την ευχήν όπως «ο Άγιος Θεός φωτίζη όλους μας να έχωμεν την μετάνοιαν της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ώστε να αναβαίνωμεν την κλίμακα των αρετών, πορευόμενοι σταυροαναστασίμως εις την ζωήν μας, ελλαμπόμενοι υπό του Θείου Φωτός, μέτοχοι γινόμενοι των Θείων Ενεργειών, ορθοδοκούντες και ορθοπράττοντες».

Προς εξυπηρέτησιν των λατρευτικών αναγκών των μελών της Κοινότητος, εν όψει της παρατάσεως των περιοριστικών μέτρων, θα τελεσθή εις τον Ι. Ναόν Αγ. Φωτεινής Σμύρνης Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων την πρωίαν της Πέμπτης και το απόγευμα της Παρασκευής της Εβδομάδος προ των Βαίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.