Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή 18 Απριλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Στη σύντομη ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι η εξουσία και το αξίωμα που φέρει κάποιος δεν είναι πηγή δυνάμεως αλλ’ αφορμή, ευκαιρία και μέσο διακονίας και προσφοράς του εαυτού του στην υπηρεσία των πολλών. Όπως επίσης τόνισε, το παράδειγμα μας το έδωσε ο Ίδιος ο Κύριός μας Ι. Χριστός με το πάθος και τον Σταυρό Του, που αποτελούν την πιο αξιόλογη προσφορά και διακονία προς την ανθρωπότητα, αφού ήταν το «λύτρο» που δόθηκε για την εξαγορά των ανθρώπων από την αιχμαλωσία του διαβόλου και του κακού.

Αλλά και η προσωπικότητα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας που προβάλλεται σήμερα από την Αγία μας Εκκλησία ως πρότυπο μετανοίας και ουσιαστικής μεταστροφής και υπακοής στο θέλημα του Θεού, μας αφυπνίζει από τον πνευματικό λήθαργο μας και μας υπενθυμίζει ότι κανένα αμάρτημα και ανθρώπινο σφάλμα δεν μπορεί να νικήσει την φιλευσπλαγχνία του φιλάνθρωπου Θεού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.