ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ– Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Δυο είναι οι Ιεράρχες που διεκδικούν τον μητροπολιτικό θρόνο της συμπρωτεύουσας . Μάλιστα στον ένα εξ αυτών ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε το χρίσμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Εν τω μεταξύ, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ιερώνυμου- Ανθίμου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος παραιτήθηκε χθες Δευτέρα (07/08/2023) και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

Στο Τριπρόσωπο αναμένεται να είναι ο Τρίκκης Χρυσόστομος ένας άξιος Ιεράρχης ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρει:

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἀνακοινοῦται ὅτι, χθές, ἡμέρα Δευτέρα, 7 η τοῦ μηνὸς Αὐγούστου ἔτους 2023, ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ὑπέβαλε ἁρμοδίως τὴν παραίτησή του καὶ ἔθεσε ἐαυτὸν στὴ διάθεση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου καὶ τῆς περὶ Αὐτὸν Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος (κατά κόσμον Διονύσιος Ρούσσας, Σαλμώνη Ηλείας, 26 Οκτωβρίου 1934), είναι Έλληνας επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης από το 2004 έως τις 7 Αυγούστου 2023 και μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως από το 1974 έως και το 2004, οπότε και μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.