Με την τέλεση Μνημοσύνου υπέρ των μαρτυρησάντων στη Μικρά Ασία εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας (αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία), την επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν του Μνημείου Μικρασιατικής Καταστροφής αλλά και κάποιες ομιλίες, πραγματοποιήθηκαν αυτή την Κυριακή -20 Σεπτεμβρίου 2020- στη Δράμα οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 98 χρόνια από τη γενοκτονία των Μικρασιατών.

Ως γνωστόν, η ελληνική πολιτεία έχει ορίσει ως ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος την 14η Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, όταν η μέρα πέφτει καθημερινή, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται για την πρώτη επόμενη Κυριακή.

Αμέσως μετά το μνημόσυνο, στις 10.30 το πρωί, ιερείς και πιστοί μετέβησαν στο Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής απέναντι από το Μητροπολιτικό Μέγαρο για την επιμνημόσυνη δέηση.

Σύμφωνα με το proinos-typos.gr, για πρώτη φορά φέτος, λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, δεν πραγματοποιήθηκε πομπή από τη Μητρόπολη μέχρι το μνημείο όπως συνήθως, ενώ δεν υπήρξε στρατιωτικό άγημα, ούτε παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας, ενώ δεν συμμετείχε η Χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας κ. Λατσίσταλης αναφέρθηκε στη δημιουργία του Μνημείου, ενώ στη συνέχεια διάβασε ένα ποίημα που έγραψαν τα μέλη του Συλλόγου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.