Ο Ρώσος πρέσβης αναγνωρίζει ότι η χώρα μας ήταν ανέκαθεν προσανατολισμένη στη Δύση - «Είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952» επισημαίνει .

Για πλήρη κατάρρευση των ελληνορωσικών διπλωματικών – πολιτικών σχέσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία μίλησε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Ο Ρώσος διπλωμάτης όπως ήταν αναμενόμενο επέρριψε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη στην Αθήνα λόγω της στάσης που πήρε για τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστηρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι την ίδια ώρα η ελληνική κοινωνία ανησυχεί για τις ελληνορωσικές σχέσεις και ότι τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να παρουσδιάζουν πιο αντικειμενικά τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Οι διμερείς σχέσεις Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ελλάδας καταστρέφονται από την πολιτική της Αθήνας, οι επαφές και οι συνεργασίες διακόπτονται . Από το τέλος Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί πλήρως, δεν υφίστανται πλέον, δεν υπάρχει κανενός είδους συνεργασία, δεν υπάρχουν επαφές – με μια λέξη, μέσα σε λίγες μέρες μηδενίστηκε κυριολεκτικά ό,τι είχε προηγηθεί, όλο το πλούσιο φάσμα των διμερών σχέσεων που είχε συσσωρευτεί εδώ και πολλές δεκαετίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μάσλοφ.

«Η Ελλάδα «ανήκει» στη Δύση»

Ο Ρώσος πρέσβης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει από καιρό επιλέξει την πορεία προς τη Δύση.

«Η πορεία αλληλεγγύης με την κοινή δυτική γραμμή έχει επιλεγεί εδώ και καιρό. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν προσανατολισμένη προς τον δυτικό κόσμο», είπε ο διπλωμάτης.

«Τα ελληνικά ΜΜΕ πλησιάζουν την λογική»

Ωστόσο, σημείωσε ότι το θέμα της κατάστασης στην Ουκρανία έχει σταθερά περάσει σε δεύτερο πλάνο στα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ το διαθέσιμο υλικό στο διαδίκτυο σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα όλο και περισσότερο «πλησιάζει στη λογική».

«Είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που υπήρχε τον Μάρτιο – Απρίλιο. Ναι, φυσικά, οι δημοσιεύσεις συνεχίζονται, οι έντυπες δημοσιεύσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν αντιρωσικό χαρακτήρα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι, τον τελευταίο καιρό, ίσως τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στο διαδίκτυο αναρτάται, όλο και περισσότερο, πιο λογικό υλικό, με αρκετά αντικειμενικό τρόπο, όπου παρουσιάζονται νηφάλια κάποιες εκτιμήσεις για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η ελληνική κοινωνία ανησυχεί για τις ρωσοελληνικές σχέσεις»

Όπως ανέφερε, μάλιστα, παρουσιάζεται «ολοένα και περισσότερο επικριτικό υλικό σχετικά με την κατάρρευση των ρωσοελληνικών σχέσεων, γιατί αυτό το θέμα φυσικά ανησυχεί την ελληνική κοινωνία», ενώ προσέθεσε ότι «όλη την ώρα, τίθεται σιωπηρά το ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια, αφού πρέπει να αποκαταστήσουμε τις διμερείς σχέσεις».

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοια πολιτική συζήτηση, η ηγεσία της χώρας, η κυβέρνηση τηρεί σταθερά τις θέσεις υπέρ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. γι’ αυτό το θέμα. Ωστόσο, μεταξύ των πολιτικών δηλώσεων παρατηρούμε την εμφάνιση κάποιων ορθών θέσεων», κατέληξε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.