Οι διαμένοντες του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν στο νησί μας, κατά του κορωνοϊού, με τον Διευθυντή του Ιδρύματος να δηλώνει περήφανος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Alphanews.Live.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech έφτασαν σήμερα στην χώρα μας και η διαδικασία εμβολιασμού θα αρχίσει αύριο Κυριακή στις 9 το πρωί από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Άθως Π. Μάτσας – Διευθυντής Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας της ΙΑΚ

“Η επιλογή θεωρώ πως δεν έγινε τυχαία γιατί είμασταν από τους λίγους που δείξαμε πειθαρχία και εφαρμογή κατ’ εντολή όλων των μέτρων και μάλιστα είμαστε οι μόνοι που έχουμε και rapid τεστ εκεί, ώστε να ελέγχουμε συχνά το προσωπικό που ερχόταν μέσα και τους ασθενείς και ένοικους του Μελάθρου. Είχαμε άριστη σχέση με το Υπουργείο Υγείας και τη Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών.”

Ο κος Άθως Μάτσας και τα υπόλοιπα μέλη της Διεύθυνσης έχουν ήδη ενημερώσει τους ηλικιωμένους αλλά και τους ασθενείς που διαβιούν στο Μέλαθρον και από τους 40 που φιλοξενούνται εκεί, γύρω στους 35 πήραν την απόφαση να εμβολιαστούν αύριο.

Άθως Π. Μάτσας – Διευθυντής Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας της ΙΑΚ

“Οι περισσότεροι είναι θετικοί, φυσικά όμως υπάρχουν κι άλλοι που είναι επιφυλακτικοί και φοβούνται τον εμβολιασμό κυρίως με αυτά που έχουν διασπείρει κάποιες πηγές ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες παρενέργειες…Ωστόσο έχουμε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν τον εμβολιασμό διακαώς.”

Πάντως το ίδρυμα είναι πανέτοιμο και μάλιστα σήμερα – μετά από πρωτοβουλία του κ. Μάτσα – οι νοσηλεύτριες του Υπουργείου Υγείας που θα κάνουν αύριο τους εμβολιασμούς, ήδη έχουν υποβληθεί σε rapid τεστ που διαθέτει το Μέλαθρον, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν πρόκειται να γίνει διασπορά του ιού εντός του ιδρύματος από εξωτερικούς παράγοντες.

Άθως Π. Μάτσας – Διευθυντής Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας της ΙΑΚ

“Δεν υπάρχει αναγκαστικός εμβολιασμός. Αρκεί να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος από εμάς ώστε οι υπόλοιποι να καλύπτονται από τους εμβολιασμένους. Εγώ νιώθω μεγάλη περηφάνια και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο δείχνουμε έμπρακτα εμπιστοσύνη προς τη διεθνή επιστημονική κοινότητα γιατί θέλουμε τη ζωή.”

Τέλος ο κος Μάτσας ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας που ήταν πάντα δίπλα τους σε οτιδήποτε κι αν τους είχε ζητηθεί από τη Διεύθυνση του ιδρύματος.

“Ήταν πάντα δίπλα μας, με αποκορύφωμα την παραχώρηση αριθμού rapid τεστ το οποίο διεξάγουμε στους χώρους μας, ώστε να αυτοελεγχόμαστε εμείς, εννοώ το προσωπικό που ερχόταν στο ίδρυμα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα όπως και ενοίκους που διέμεναν, διαβιούν και διαμένουν στο Μέλαθρον.”

Να σημειωθεί επίσης πώς το Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, δεν είχε ποτέ κάποιο κρούσμα ούτε σε ασθενή, ούτε σε ένοικο ούτε σε μέλη του προσωπικού.

Υπενθυμίζεται, ότι αύριο οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν πρώτα στο Μέλαθρον και στη συνέχεια σε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Αναφοράς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.